Norges landslagssjef åpner opp om emosjonell Wales-exit: – Som å rive av et plaster

3 hours ago 3



Snart ett år er gått siden Gemma Grainger ble ansatt som trener for det norske kvinnelandslaget i fotball. Briten erkjenner at det var tøft å forlate den walisiske sjefsstolen.

Landslagssjef Gemma Grainger under en trening i Bergen i juli. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

I et stort intervju med BBC forteller 42-åringen at hun ikke hadde forventet å slutte i jobben, som hun hadde hatt i nesten tre år.

– Det var noe jeg ikke trodde skulle skje. Det er fortsatt emosjonelt å tenke på, sier Grainger.

Før nyheten ble kjent offentlig, tok Grainger initiativ til en samtale med kapteinsgruppen på det walisiske landslaget.

– Jeg ville fortelle dem hva som skjedde, og jeg var nødt til å forklare hvorfor jeg tok det valget. Vi snakket sammen på video, og det var en vanskelig samtale. Det var som å rive av et plaster. Jeg fortalte dem at jeg hadde fått en mulighet jeg ikke trodde jeg kunne si nei til. For meg handlet det om å komme gjennom samtalen uten å gråte, forteller 42-åringen, før hun legger til:

– Det viktigste for meg var at de hørte det direkte fra meg, og ikke noen andre.

Grainger ble i 2021 ansatt som den første walisiske landslagssjefen på fulltid. I januar 2023 forlenget hun kontrakten med fire år, men forlot stillingen til fordel for hovedtrenerjobben på Norges landslag ett år senere.

– Jeg fikk en henvendelse fra Norge, og ting skjedde veldig fort. Jeg hadde ikke sett det for meg. Det var en overraskelse, og timingen er ikke alltid perfekt. Jeg hadde ikke planer om å dra, men det var en mulighet som var riktig for meg å ta. Jeg visste at spillerne kom til å bli opprørt, forklarer Grainger.

Grainger og Norge spiller senere i oktober to avgjørende kamper mot Albania i jakten på EM-billett til neste års mesterskap.

Read Entire Article