Våre skoler skal ikke legges ned

2 hours ago 3



Kommunen foreslår å avvikle skoler. Vi i PP vil ikke avvikle noen! Barna våre skal bli sett og hørt. Skolene har vi for våre barn og unge.

Foto: Espen Sand / Fædrelandsvennen

En skole er mer enn bare en skole, mye mer enn bare økonomi, den er selve «limet» i lokalmiljøet.

Vi registrerer at enkelte forsøker å ta noen av våre ord ut av sammenheng. Senest i en Fvn-reportasje ble det sagt at våre representanter vil avvikle Rosseland skole. Det er feil, og ord tatt ut av kontekst. Det vår representant Helén Rosvold Andersen sa er at Rosseland KAN avvikles. MEN ikke før en ny skole er vedtatt bygget i samme område.

PP mener at alle skoler skal «skinne». Det betyr oppgraderinger, både av skoleveier, bygningsmasse, undervisningsmateriell, utstyr og mye mer - i alle bydeler. Det å fjerne skoler og dennes viktighet i sitt nærmiljø, det er for oss uaktuelt. Når skolene «skinner» kan vi vurdere å ta oss råd til andre oppgaver. Dette er noen av mange gode grunner til at vår gruppe allerede har konkludert i forhold til skolebehovsplanen som nå er ute på høring.

De eventuelle økte utgiftene med sammenslåing og nedleggelse av skoler beskrives ikke i saken. Hvilke økonomiske konsekvenser får det for helsebudsjettet om ett barn ikke blir sett og hørt, for så å falle utenfor? Erfaring forteller at utdanningssystemet vårt ikke klarer å se alle barna når skolen har et elevtall på over 380.

Hva med trafikksikkerheten? Skal ikke den ha betydning når det blir økt trafikalt press. Hva vil én for mye trafikkskadd elev koste samfunnet? Hvor finner vi dette i planen som nå er på høring?

Kommunene uttaler at salg av skoler skal gi mer penger inn i klasserommet. Det er feil. Salg av eiendom vil inn på andre sektor budsjett, spesielt på kommunenes eiendoms budsjett, og ikke til oppvekst.

Rammene til oppvekst og helse må økes, og andre sektorer avvikles eller reduseres. PP vil ha mer penger til skole, helse og eldre. Mindre til blant annet stab på rådhuset og toppledelse. Vi vil ha en kritisk gjennomgang av hva felleskapets penger brukes på. Skal kommunen drive som eiendomsinvestorer? Eller er dette en oppgave private skal ta, som da vil frigi utgifter og øke inntekter gjennom skatter og avgiftene. Inntekter som vi mener kommunen skal bruke på økte rammer til skole, helse og eldre.

Kostnader innen oppvekst og helse må revideres. Det er viktig for PP å få klarhet i hvorfor vi har en så stor andel offentlig ansatte per innbygger, ikke minst hvor de offentlige ansatte utfører. Hvorfor eser byråkratiet ut? Er denne økningen ute i feltet, for det er der vi vil ha den.

PP vil at skole, helse og eldre skal «skinne» i kommunen vår. Vi vil ha fult fokus på våre barn, våre gamle og de som trenger det. Fordi vi bryr oss! Vi håper at andre partier ser det samme, spesielt utfordrer vi den styrende posisjonen med FRP, Høyre og KrF.

Read Entire Article