Norge misset i semifinalen i sandvolleyball – thrillerkamp

1 month ago 31



(Mol/Sørum-Ehlers/Wickler 13–21, 21–17, 13–15) Norske håp har sviktet på rad og rekke i OL. Sandvolleyballgutta klarte heller ikke å nå OL-finalen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Publisert: 08.08.2024 19:14 | Oppdatert: 08.08.2024 19:30

Inspirert av OL-historiens kanskje flotteste arena har Anders Mol (27) og Christian Sørum (28) surfet seg til semifinalen i OL. Der ble det drama.

De tapte på verst tenkelige måte - en nettfeil av Anders Mol. Han berørte nettet med beinet.

– Det føles helt jævlig. Utrolig skuffet, vi skulle selvfølgelig ha vært med å kjempe om gull på lørdag, sier Mol til Eurosport.

1 av 7Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Å tape med minst mulig margin svir enda mer. Det at vi har fått mindre hvile enn dem er også jævlig irriterende.

Mens Norge hadde bare 20 timer mellom kvartfinale og semifinale, hadde tyskerne cirka 48 timer.

– Vi må bare gratulere Tyskland. De var bedre enn oss. Men det var selvfølgelig en dritmåte å tape på, sier trener Kåre Mol til NRK.

Nils Ehlers (2,10 m) og Clemens Wickler (1,90 m) ga nordmennene bedre motstand enn de har fått tidligere i lekene. De sjokkerte Mol/Sørum i starten.

Norge slo hardt tilbake i andre sett og ledet 3–0 - og tvang tyskerne til tidlig timeout. Tyskland var bare ett poeng bak på 8–9, men så kom Norge sterkt og gikk opp i 14–8 med et serveess fra Anders Mol.

– Plutselig løsner alt for Anders og Christian, sier Vegard Høidalen som NRK-ekspert. Norge vant andre sett 21–17.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Det tredje og avgjørende settet ble jevnt og spennende. Norge ledet først, så Tyskland. En glitrende Mol-blokk gjorde at Norge kom på likt på 7–7.

Det ble et vilt sett med fire spillere som alle ville til OL-finalen. Dommeren dømte egentlig 14–14, men videoanalysen viste altså at Mol hadde vært nær nettet og at Tyskland dermed vant 15–13.

Norge klaget på forhånd på at de hadde bare 20 timer fra sin kvartfinale til semifinalen, mens de tyske motstanderne hadde 48 timer til å ta seg igjen.

– Uprofesjonelt, mener Anders Mol om oppsettet.

Den norske duoen hadde en trøblete oppladning til lekene etter at Mol pådro seg et brudd i foten i mars. Men ved foten av Eiffeltårnet har de imponert stort og hadde ikke avgitt et eneste sett før torsdagens semifinale.

Duoen mislyktes da det gjaldt som mest i 2023: Kvartfinaletap både i EM og i VM. Nå har revansjert seg i OL.

Finalen spilles lørdag kveld kl. 22.30. Bronsekampen går kl. 21.00 samme kveld.

Read Entire Article