LSK-profil preget av «surrealistisk» krise: – Jeg skal ikke lyve

3 hours ago 5



LILLESTRØM (VG) LSK-spiller Vebjørn Hoff (28) håper det åttende trenerbyttet på 14 måneder kan gjøre slutt på karrierens verste periode. Søndag venter Molde i kvartfinalen i cupen.

 Lillestrøm-spiss Thomas Lehne Olsen blir trøste av indreløper Vebjørn Hoff etter 1–4-tapet for Viking sist søndag hjemme på Åråsen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Joachim Baardsen, VG

    Joachim Baardsen, VG

Publisert: 06.10.2024 12:17

VG Live

Denne uken ble Hoff gjenforent med Dag-Eilev Fagermo (57) i Lillestrøm. I et siste desperat forsøk på å berge plassen sparket LSK-styret David Nielsen og erstattet dansken med Fagermo.

Det har skapt sterke reaksjoner fra supportere at den rappkjefta, tidligere Vålerenga-sjefen er hentet til Romerike. Hoff håper på sin side at Fagermo er redningsmannen som får Lillestrøm ut av krisen.

– Det har vært surrealistisk. Jeg skal ikke lyve: Det har vært slitsomt. Man blir preget av at det ikke er kontinuitet og at det ikke er trygge rammer å gå til på jobb, forteller Hoff til VG.

 Fagermo i gang som trener for Lillestrøm denne uken. Foto: Javad Parsa / NTB

Hoff var en av Eliteseriens beste spillere under Fagermo i Odd fra 2018 til 2020. Etter at Fagermo tok over Vålerenga, reiste 28-åringen til Rosenborg.

Det siste halvannet året har Hoff tilbrakt i Lillestrøm. Sisteplassen i Eliteserien gjør at LSK-mannskapet må løfte seg betraktelig i løpet av de seks siste rundene for å unngå nedrykk.

Hvordan opplever Hoff sin tidligere trener fire år etter at de skilte veier i Odd?

– Han var seg selv lik, heldigvis. Jeg håper at han kan gi oss trygghet, en god hverdag og gode opplevelser. Han er tydelig på det han vil ha og han er kompromissløs. Jeg tror det er det vi trenger, forklarer Hoff.

Hoff beskriver at det største problemet ikke har vært de åtte forskjellige trenerne, men de åtte forskjellige trenerstilene spillerne har vært nødt til å forholde seg til.

– Hva synes du om håndteringen styret og den sportslige ledelsen har gjort?

– Jeg har ikke så mye jeg synes om det. Man kan gå seg bort iblant. For oss spillere handler det om å prestere, og det har heller ikke vi gjort godt nok. Jeg håper Fagermo vil la oss spille fotball og utfolde oss på en god måte.

Lillestrøm har ikke vunnet på 10 seriekamper. Åtte av dem er tapt. Sportssjef Simon Mesfin forteller at han er trøtt da han møter VG. Da har han nettopp sett Fagermo i LSK-klær for første gang.

– Det er godt oppsummert av Hoff. Det er slitsomt. Man sover dårlig. Man blir tappet for energi, sier sportssjefen til VG om krisen.

 Simon Mesfin presenterte David Nielsen som trener 23. august. Nå er dansken ferdig i klubben. Foto: Thomas Fure / NTB

– Hvordan ser du på misnøyen blant supporterne med Fagermo-ansettelsen?

– Jeg har forståelse for at det er mange ulike meninger. Men vi må stå samlet sammen på Åråsen, og ha fokus på å ta nok poeng til å holde oss i Eliteserien.

Sportssjefen prøver ikke å skjule at forskjellen på Obosligaen og Eliteserien er stor.

– Å rykke ned vil være et stort økonomisk og sportslig tap. Vi ønsker å holde plassen, og det har vi tro på at vi kommer til å gjøre.

Onsdag varslet Fagermo endringer. Vanligvis har laget fri på fredager. Den fridagen er inndratt.

Nå skal LSK-gutta trene i steden for.

I tillegg endrer Fagermo fra Nielsens 3–5–2-system til sin foretrukne 4–3–3-formasjon. På onsdagstreningen var Hoff plassert i førsteelleveren som venstre indreløper.

 LSKs Ruben Gabrielsen vil kjempe for cupavansement og ny eliteseriekontrakt. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

I midtforsvaret var Ruben Gabrielsen (32). Fagermo bekrefter overfor VG at stopperen blir hans hærfører.

– Det er alltid en ære å være kaptein. Jeg syns det er kjempegøy å få ansvaret igjen, men vi har mange ledertyper her, sier Gabrielsen til VG.

Han ser frem til matchen mot Molde på Åråsen.

– Hver gang du taper en kamp ønsker du en mulighet til å revansjere deg. Det har vært tøffe tider, men vi får ikke gjort noe med det som har skjedd. Vi har prøvd alt. Så får vi håpe at vi treffer nå, sier Gabrielsen.

Søndagens kvartfinale mot Molde vises på TV 2 Sport 1.

PS: Fagermo har en lang historikk med Molde. Videoene som følger er et lite tilbakeblikk.

Read Entire Article