Nordmann kobles til eksploderende personsøkere: Arbeidsgiveren vil melde ham savnet

3 hours ago 4



 Thomas Nilsson / VGMannen var påmeldt en konferanse i Boston forrige uke, men sjekket aldri inn, ifølge arrangøren. Foto: Thomas Nilsson / VG

Hverken arbeidsgiver eller familie har fått kontakt med nordmannen på flere dager.

mandag 23. september kl. 18:29

Nå har arbeidsgiveren hans i Norge sendt ut en melding til alle ansatte om at de vil melde ham savnet. Til VG opplyser arbeidsgiveren at dette trolig vil skje tirsdag.

Nordmannen kobles til salget av eksploderende personsøkere i Libanon.

Forrige uke skulle mannen delta på en konferanse i Boston på vegne av arbeidsgiveren. Han ankom USA tirsdag, men møtte aldri opp på konferansen.

Arbeidsgiveren har hatt kontakt med politiet siden onsdag forrige uke.

 Tusenvis av personsøkere eksploderte på tvers av Libanon forrige uke. Dette bildet, som har blitt spredt i sosiale medier, skal vise en av dem.Foto: Tusenvis av personsøkere eksploderte på tvers av Libanon forrige uke. Dette bildet, som har blitt spredt i sosiale medier, skal vise en av dem.

Mannen er født i et annet land, men er norsk statsborger og har bodd i Norge i tolv år.

Familie i fødelandet har opplyst til lokale medier at de normalt snakker med ham daglig, men at heller ikke de har fått tak i ham på flere dager.

Dette har skjedd

Eksploderende personsøkere i Libanon

Minst 12 ble drept og nærmere 3000 skadet da personsøkerne eksploderte tirsdag. Dagen etter ble minst 25 drept og over 500 skadet, da walkietalkier eksploderte.

Eksplosjonene rammet Hizbollah, som er en politisk og militær maktfaktor i Libanon – og som anser Israel som sin erkefiende.

Slik eksploderte de

Foreløpige undersøkelser av libanesiske myndigheter viser at personsøkerne og walkietalkiene var utstyrt med eksplosiver før de ankom landet. Det skriver Reuters som viser til et brev sendt fra Libanons FN-delegasjon til FNs sikkerhetsråd.

Ifølge New York Times skal det være snakk om noen titalls gram eksplosiver plassert ved siden av batteriene.

Israel beskyldes for å stå bak

Både Hizbollah, Libanon og andre regionale aktører anklager Israel for å stå bak. Akademikere, eksperter og tidligere etterretningsansatte VG har intervjuet peker alle på Israel.

Israel nekter utad for å stå bak angrepet.

Angrepet har skapt økt spenning i Midtøsten

Torsdag og fredag har Israel bombet i Libanon. Hizbollah sa på en pressekonferanse torsdag at Israel har krysset «alle røde linjer», og det er frykt for at angrepene går over i en større krig.

Den norske statsborgeren fløy til USA tirsdag, men sjekket aldri inn på konferansen han var påmeldt i Boston. Og han kom ikke hjem med flyet han hadde billett til i helgen.

Mannen tok telefonen sent onsdag da nyhetsbyrået Reuters ringte ham, men la raskt på. Han har ikke svart på noen av VGs henvendelser.

Onsdag ettermiddag er også sist gang han hadde kontakt med kollegaer, i form av at han sendte en e-post, opplyser arbeidsgiveren hans.

Politiet i Boston opplyser til VG at de ikke har noen rapporter hvor mannens navn dukker opp.

Publisert: 23.09.24 kl. 18:29

Relaterte emner

Read Entire Article