Nordås om Gjert-fremtiden: – Tar stilling til det etter rettssaken

1 month ago 24



Narve Gilje Nordås (25) har ikke lagt en plan for hva han gjør ved de ulike scenarioene før rettssaken mot trener Gjert Ingebrigtsen kommer.

Narve Gilje Nordås fotografert under OL i Paris. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 05.09.2024 23:41 | Oppdatert: 05.09.2024 23:57

– Jeg tar stilling til det etter rettssaken. Det får være opp til det norske rettsvesenet å ta hånd om det og ta en beslutning basert på det som kommer inn av påstander, sier Nordås til VG om hvordan han forholder seg til anklagene og tiltalen mot sin trener.

Gjert Ingebrigtsen ble i april tiltalt for mishandling i nære relasjoner mot et av barnene sine. Det er ennå ikke klart når saken skal opp for retten.

Politiet henla samtidig forholdene til løperbrødreneløperbrødreneHenrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen , før Jakob Ingebrigtsen i juli fikk omgjort henleggelsen mot faren. Politiet har gjenåpnet etterforskningen i forhold som gjelder Jakob Ingebrigtsen.

Gjert Ingebrigtsen har hele tiden benektet skyld.

Gjert Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås under et stevne i mai. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Nordås og Per Svela var tidligere i en treningsgruppe med brødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen ledet av pappa Gjert Ingebrigtsen.

Vinteren 2022 brøt brødrene med Gjert som trener, mens Nordås og Svela fortsatte samarbeidet. Under VM i fjor fikk Nordås gjennombruddet med bronse på 1500 meter.

I fjor høst kom løperbrødrene Henrik, Filip og Jakob med sterke anklager om en oppvekst preget av vold og frykt.

Samtidig skrev broren Martin Ingebrigtsen at han hadde en annen side av historien.

Tirsdag publiserte Aftenposten et nytt intervju med storebror Kristoffer Ingebrigtsen som også beskrev en barndom preget av vold og frykt fra Gjert.

– Han benekter enhver straffbar opptreden overfor barna sine og forventer en rettferdig behandling når saken kommer opp for en domstol, uttalte Gjert Ingebrigtsens forsvarere, Heidi Reisvang og John Christian Elden, til Aftenposten.

Aftenposten-kommentator Daniel Røed Johansen skrev torsdag om dilemmaet Nordås står i.

«Løperen må fremover ta stilling til hvordan det blir videre. Om han ikke gjør det nå, må han i hvert fall vurdere det etter rettssaken», skrev Johansen.

Nordås har ikke lagt en plan i forkant for hva han kommer til å gjøre ved ulike scenarioer ut fra rettssaken.

– Nei, jeg har egentlig ikke tenkt på det. Jeg får ta det den dagen det kommer. Jeg kan liksom ikke begynne å tenke sånn, det får en ta når det kommer, sier Nordås.

– Har noen fra Friidrettsforbundet eller Olympiatoppen gitt deg noen anbefalinger på hva du burde gjøre?

– Nei, ingen har bedt meg om noe.

– Hvordan preger denne situasjonen deg? Det kommer stadig kommentarer, nye artikler og lignende.

– Jeg har vært god til å stenge ute akkurat slike ting: Kommentatorer, sosiale medier, kommentarer og meldinger underveis i sesong. Det har vært et bra grep.

Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås etter 5000-meteren i OL som førstnevnte vant. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Drøyt to uker før OL slettet han Facebook- og Instagram-appen på telefonen.

– Jeg hadde dem i fjor under VM og skulle liksom ikke inn å lese kommentarfelt da, du går inn bare for å sende noen meldinger, men så dukker du opp i kommentarfelt og der står det en del negativt som går inn på deg.

– Du blir satt ut. Så tenker du «ja ja, kanskje folk ikke vil at du skal lykkes». Det trenger ikke være så mye, men det negative går mer inn på meg enn det positive. Så det er fornuftig å stenge det ute.

– Hvor mye påvirker det?

– Det er såpass tungt at det ødelegger prestasjonen. Jeg blir psyket ut – tror at jeg ikke er god nok selv eller ikke fortjener å lykkes.

– Er det noe du kunne gjort annerledes siden denne konflikten kom opp?

– Ja. Jeg er langt fra perfekt. Jeg har gjort mye feil og skulle gjerne gått tilbake og forandret en del ting. Men gjort er gjort.

– Kan du si noe konkret om hva du tenker på?

– Som sagt å stenge ting ute, og kanskje være enda flinkere til ikke å holde liv i den konflikten i media.

Narve Gilje Nordås under en pressekonferanse i OL. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Nordås ble nummer 12 på 1500-meteren i Zürich som Yared Nuguse vant foran Jakob Ingebrigtsen og Cole Hocker. Noe han var skuffet over.

Det samme er han over 7.-plassen i OL.

– Jeg skal evaluere. Jeg ønsker å ta medalje neste år i VM, og da må jeg endre på noe. Det trenger ikke være så mye. Men det er mange små ting.

Read Entire Article