Elden om Gjert Ingebrigtsens ventetid på påtaleavgjørelse: – En stor belastning

3 hours ago 5



Saken mot friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen kommer trolig ikke opp for domstolen før ut i 2025. At det trekker ut, er en stor belastning, sier advokat John Christian Elden.

Trener Gjert Ingebrigtsen under friidrettsstevnet Trond Mohn Games på Fana stadion i Bergen tidligere i år. Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • NTB-Sebastian Melsom Johansen og Stian Grythaugen

Publisert: 11.10.2024 17:13

Elden forsvarer Gjert Ingebrigtsen i saken. Friidrettstreneren er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. Tiltalen gjelder vold, trusler og tvang mot ett av barna i perioden 2018 til 2022.

Friidrettstreneren har hele tiden avvist straffskyld.

I april ble flere saker mot Ingebrigtsen lagt vekk. Fire av barna hans klaget så på politiets avgjørelse. I etterkant bestemte politiet at saken mot Jakob Ingebrigtsen skal vurderes på nytt.

Konklusjonen av denne vurderingen foreligger ennå ikke.

– Saken mot Gjert Ingebrigtsen er ikke berammet, og vil trolig ikke komme opp for retten før i 2025. Vi venter på påtaleavgjørelse i saken vedrørende Jakob Ingebrigtsen, før saken kan sendes retten for berammelse, sier advokat Elden til NTB.

Håper på snarlig avgjørelse

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen sa fredag til Stavanger Aftenblad at også hun ser det som usannsynlig at saken blir berammet i høst. Det gjentok hun da NTB var i kontakt med henne.

Larsen bistår Ingebrigtsen-barna Jakob, Filip, Henrik, Kristoffer og Ingrid.

– Vi har vært på gjennomlesning av Jakob Ingebrigtsens avhør 4. oktober. Dette skal bli sendt til statsadvokaten, som videre skal vurdere om det blir tatt ut tiltale. Verken vi eller retten har ledig tid før jul. Mest trolig blir rettssaken til våren, sier Mette Yvonne Larsen til Aftenbladet.

Elden tror heller ikke at saken vil komme opp tidlig på nyåret.

– Vi håper politiet og statsadvokaten snarlig kommer til en avgjørelse slik at saken kan berammes for domstolen. Gitt tiden dette tar hos påtalemyndigheten, og at vi nå er i oktober, er det lite trolig at denne saken vil komme opp for retten før godt ut i 2025, sier han til NTB.

– Belastende

Politiinspektør Terese Braut Våge opplyser til Aftenbladet at politiets innstilling foreløpig ikke er sendt til Statsadvokatembetet.

Ingebrigtsen-advokat Elden er tydelig på at ventetiden er tung for friidrettstreneren.

– I denne saken opplever vår klient for lengst å være dømt i «folkedomstolen», og er satt i en posisjon hvor han nærmest avkreves å bevise sin uskyld i påstand etter påstand som fremmes i media, sier Elden – og legger til:

– Det at det drar ut både med en påtaleavgjørelse, og berammelse av en rettssak, er en stor belastning for Gjert og hans familie.

Read Entire Article