NISO-sjefen om Vipers-stjernene: – Rart de har klart å prestere

2 hours ago 4



 Ole Berg-Rusten / NTBKristoffer Vatshaug, forbundsleder i NISO, bistår Vipers-stjernene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

NISO-sjef Kristoffer Vatshaug kaller det bemerkelsesverdig at spillerne i Vipers har klart å levere topp sportslige resultater i den heftige turbulensen de har stått i over lang tid.

mandag 21. oktober kl. 11:55

Søndag ble det kjent at ledelsen i den norske håndballstorheten ikke ser noen annen mulighet enn å slå seg konkurs. Planen som ble lansert, var å begjære oppbud mandag.

Tilbake sto lamslåtte spillere, blant dem stjernemålvaktene Katrine Lunde og Silje Solberg-Østhassel, med en usikker håndballframtid foran seg.

Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO), som har et stort antall Vipers-spillere som medlemmer, bistår spillerne i den krevende situasjonen.

Leder Kristoffer Vatshaug er varsom med å kritisere Vipers-ledelsen for uføret klubben har havnet i, men sier:

– Det er uheldig med så mye uro rundt en klubb av dette formatet. Det er egentlig bemerkelsesverdig at spillerne har klart å prestere med den situasjonen som har vært, sier han til NTB.

Uavklart situasjon

Vatshaug opplyser at NISO helt siden i desember i fjor har vært påkoblet situasjonen i Vipers gjennom samtaler med representanter for spillergruppen.

Samtidig som spillerne har vært og blir fulgt opp, avventer NISO nå ytterligere avklaringer fra Vipers-miljøet. Mandag kom det meldinger om at det tross søndagens konkursbeskjed jobbes for å klarlegge om det likevel er grunnlag for videre drift.

–⁠ Vi må hele tiden forholde oss til det som ligger foran oss. Akkurat nå er det en uavklart situasjon. Det er åpenbart svært belastende for spillerne, sier Vatshaug.

Han venter nå på nye utspill fra klubben, all den tid flere scenarioer og ulike løsninger synes å være lansert knyttet til veien videre.

På spørsmål fra NTB om spillerne i Vipers eksempelvis har leiligheter og biler som er betalt av klubben, og som det nå plutselig hefter usikkerhet rundt, svarer Vatshaug at NISO ikke har innsyn i hver enkelt spillers kontrakt.

Han peker samtidig på at det økonomisk sett raskt kan bli vanskelig for spillerne.

– Hvis det skulle være sånn at spillerne ikke har fått utbetalt lønn, er det selvsagt krevende og kan bli prekært, fortsetter Vatshaug.

Ikke pengehjelp

– Kan dere i NISO hjelpe spillerne med det økonomiske?

– Vi kan ikke bistå direkte inn mot privatøkonomien, men vi kan absolutt være en rådgivende part, sier NISO-lederen.

Opprinnelig hadde Vipers satt en frist til fredag med å få inn 25 millioner kroner for å slette gjeld samt sikre denne sesongen og neste sesong med sunn drift.

Den fristen ble utsatt til søndag kveld etter fredagens styremøte, der en ny aktør ga Vipers håp om å nå målet. Aktøren lovet 14 millioner kroner, men tilbudet viste seg å være falskt.

Det sendte klubben på leting etter nye investorer. Denne jobben klarte man ikke å lande.

Read Entire Article