New York-ordfører tiltalt i korrupsjonssak

1 week ago 8



  • New York-ordfører tiltalt i korrupsjonssak

    New York-ordfører Eric Adams er tiltalt etter en føderal korrupsjonsetterforskning, melder avisen New York Times.

    New York-ordfører Eric Adams er tiltalt etter en føderal korrupsjonsetterforskning, melder avisen New York Times. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

    New Yorks ordfører Eric Adams er tiltalt i en føderal korrupsjonssak, ifølge New York Times. Adams sier en tiltale vil være «basert på løgner», og at han ikke går av.

    Avisen skriver at Adams, som er tidligere politioverbetjent, er den første sittende ordføreren i New York som blir tiltalt i en straffesak.

    Adams sier i en uttalelse at en eventuell tiltale vil være «fullstendig grunnløs, basert på løgner». Videre sier han at han ikke vil trekke seg om han blir tiltalt.

    Tiltalen var onsdag fortsatt ikke åpen for offentligheten, så det er ikke kjent hva Adams er tiltalt for, skriver avisen. Adams ble valgt for tre år siden og lovet i valgkampen å slå ned på kriminaliteten i storbyen.

  • Andreas Brattåker Støyva

    23 min

    Frognerbadet stenger i to sesonger

    Det skriver NRK, som får det bekreftet fra byrådet.

    Badeanlegget skal gjennom totalrehabilitering.

    Byrådet vil bruke 372 millioner kroner på arbeidet. Det ble klart under byrådets budsjettfremleggelse onsdag.

    Målet er å åpne badet i mai 2027.

  • Vipps med tekniske problemer - skal være løst

    Problemet gjort det flere brukere ikke fikk logget inn i appen.

    – Vi jobber med å løse problemet og sender en oppdatering så snart vi har mer informasjon, skrev appen på sin statusside.

    Etter snaue 15 minutter melder de om at problemet skal være løst.

  • Dansk departement utsatt for hærverk

    Det danske utenriksdepartementets bygning, Eigtveds Pakhus i København, ble natt til torsdag utsatt for hærverk.

    Det danske utenriksdepartementets bygning, Eigtveds Pakhus i København, ble natt til torsdag utsatt for hærverk. Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix / NTB

    Natt til torsdag ble bygningen der det danske utenriksdepartementet holder til utsatt for hærverk med rød maling, opplyser politiet.

    – Vi fikk en anmeldelse klokken 09.29 om at det er malt politiske budskap med rød maling på bygningen, og at det er kastet maling rundt i området, sier Espen Godiksen i København-politiet til Ritzau.

    Hærverket skal ha skjedd i løpet av natten.

    De politiske budskapene som er malt, knytter seg til konflikten i Midtøsten. Blant annet er det skrevet «boikott Israel» og «Israel dreper barn» på veggen til bygningen.

  • Andreas Brattåker Støyva

    10:31

    Ranet til seg merkeklær med kniver

    Tre tenåringer skal ha utført et knivran på en privat adresse i Porsgrunn i dag tidlig.

    Det er blant annet «dyre merkeklær» som skal være stjålet.

    Ranerne skal også ha truet fornærmede til å overføre penger på Vipps.

    Politiet har pågrepet og innbrakt de tre mistenkte. Den fornærmede ble ikke skadet under ranet.

  • Taiwan: Økt kinesisk militæraktivitet

    Onsdag og torsdag skal flere titalls kinesiske militærfly og fartøyer ha kretset over Taiwan og Taiwanstredet, ifølge den østasiatiske øyas forsvarsdepartement.

    Kina, som mener at Taiwan er en del av deres territorium, sender ut krigsfly, droner og marinefartøy rundt øya nesten hver dag.

    Ifølge Taiwans forsvarsdepartement var det totalt 43 kinesiske militærfly og åtte marinefartøyer som kretset rundt Taiwan. Det skjedde i løpet av en 24-timers periode som endte klokken 6 lokal tid torsdag, altså midnatt natt til torsdag norsk tid.

    Senere samme dag sa departementet at ytterligere 29 fly, deriblant jagerfly og droner, ble oppdaget fra klokken 8, eller klokken 2 i natt norsk tid.

    21 av disse skal ha krysset grenselinjen i Taiwanstredet. Linjen utgjør en slags uoffisiell grenselinje mellom Kina og Taiwan i Taiwanstredet. Kina mener at denne ikke finnes.

  • Andreas Brattåker Støyva

    09:14

    Plivo-øvelse på Fornebu i dag

    Nødetatene vil fra ca. kl. 09.00 til 12.30 i dag trene på Plivo-konseptet i området Fornebu.

    Folk i området vil kunne høre smell og sirener og se røyk og utrykningskjøretøyer. Det skriver Oslo politidistrikt på X.

    Området der det øves, blir merket med skilt, og instruktører er der for å informere publikum.

    Plivo står for «pågående livstruende vold».

  • Andreas Brattåker Støyva

    09:11

    Vil gi helsepersonell bedre tilgang til helsedata

    Regjeringen vil gjøre det lettere for helsepersonell å få direkte tilgang til helseopplysningene de trenger for god pasientbehandling. Derfor sender de nå et forslag om forenklinger av helselovgivningen på høring.

    Regjeringen foreslår også endringer som skal gi økt pasienttrygghet.

    – Samlet er dette forslag som gjør at vår felles helsetjeneste tar et viktig steg inn i fremtiden. Vi trenger et regelverk som sikrer at nødvendige helseopplysninger er lettere tilgjengelig. Det gir bedre behandling av pasientene, sier helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre.

  • Skal kartlegge vold og overgrep mot barn

    Statens helsetilsyn etablerer på oppdrag fra Barne- og familiedepartementet en ny undersøkelsesordning for saker om vold og overgrep mot barn.

    Målet med ordningen er å kartlegge systemsvikt på tvers av sektorer og bidra til læring og forbedring i tjenester og virksomheter.

    – Undersøkelsesordningen innebærer en utvidelse av Helsetilsynets oppgaver. Vi er glade for den tilliten vi har fått. Å bidra til at offentlig innsats henger godt sammen, kan være avgjørende. Det har vi sett i mange saker. Vi tar fatt på arbeidet med stort alvor, sier direktør Sjur Lehmann i en pressemelding.

    Undersøkelsesordningen er en del av regjeringens opptrappingsplan mot vold og overgrep mot barn og vold i nære relasjoner. Ordningen skal være på plass innen nyttår.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 18.09.2024 09:28

Read Entire Article