Møter pressen

1 month ago 16



Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i Trøndelag:

En drøy måned etter at Marius Borg Høiby ble siktet for vold og skadeverk, møter kronprinsessen pressen.

 Lise Åserud / NTB
FYLKESTUR: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøker Selbu tirsdag på sin fylkestur til Trøndelag.Foto: Lise Åserud / NTB Foto: Lise Åserud

Publisert 10.09.2024 13:02 Sist oppdatert 21 minutter siden

Over en måned har gått siden Marius Borg Høiby ble pågrepet og siktet for vold, skadeverk og trusler etter en hendelse i en leilighet på Frogner natt til 4. august.

Høiby har selv innrømmet å ha utøvd vold og skadeverk, mens han var påvirket av alkohol og kokain. 

Forrige uke ble Høiby ilagt besøksforbud mot den fornærmede kvinnen. Dette gjelder fram til mars 2025.

Kronprins Håkon uttalte seg så vidt om saken under OL i Paris. Han kalte det da en «alvorlig sak». 

Nå er både han og kronprinsesse Mette-Marit på fylkestur til Trøndelag, hvor de vil besøke kommunene Selbu, Malvik, Midtre Gauldal og Trondheim.

- Kan anses som privat

TV 2s kongehusekspert Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen uttalte mandag at det er en mulighet for at kronprinsessen bryter tausheten om sønnen. Men det kan like gjerne være at hun ikke gjør det, påpekte han.

– Det kan være det anses som så privat at det tar vi senere. 

– Burde de si noe?

– Det er en balansegang. På en måte skal ikke monarkiet la seg hefte ved kontroverser og skandaler som omhandler andre mennesker i kongefamilien. Det er «keep calm and carry on», og at en ikke holder seg unna pressen selv om det kan komme ubehagelige spørsmål derfra. Det ser man på det kronprinsen har gjort, som har vært talerøret ut, forklarer Schulsrud-Hansen og fortsetter:

– Samtidig forventer vi kanskje at de skal svare, men skal alltid monarkiet svare på våre forventninger? Det er en vanskelig balanse. Det er å balansere på en knivsegg. Det kan være feil hvis de sier noe, og det kan være feil hvis de ikke sier noe. Men nå har de ganske gode rådgivere, så jeg vil tro at det løses på en god måte.

Read Entire Article