Mot overraskende retur: Schumacher kan komme tilbake i Formel 1

1 month ago 24



Mick Schumacher (25) eller Liam Lawson (22) kan komme inn i Formel 1 allerede denne uken.

Liam Lawson (t.v.) og Mick Schumacher. Foto: AFP og Reuters
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 26.08.2024 23:17

– Schumacher og Lawson er de mest sannsynlige om Williams velger å vrake Logan Sargeant til Monza, skriver motorsportsbibelen Autosport.

Lawson er en del av Red Bull-systemet - der han har vært sammen med Dennis Hauger. Williams forhandler ifølge planet1.com med Red Bull om å hente Lawson, men om dette faller sammen, kan det være klart for Schumacher, skriver nettsiden.

Logan Sargeant har slitt kraftig i Williams-bilen i det siste, og det hele kulminerte med en kraftig krasj på trening i Nederland sist helg.

Hvis Williams bestemmer seg for å vrake Sargeant, så skal Lawson være førstevalg. Men allerede før helgen sa Red Bulls mektige rådgiver Helmut Marko til østerrikske Kleine Zeitung:

– Liam Lawson sitter ganske sikkert i en av våre biler i 2025.

Red Bull-systemet har som kjent i alt fire biler i Formel 1-feltet.

Planetf1.com skriver at Red Bull kan komme til å slippe Lawson for resten av sesongen 2024 - om de får en klausul om at han kan hentes tilbake om Red Bull-teamene plutselig trenger en fører.

Liam Lawson fikk sin Formel 1-debut sist sesong da det som den gang het AlphaTauri-teamet måtte ha en erstatter for skadde Daniel Ricciardo.

Red Bull-sjef Christian Horner bekreftet under Nederland Grand Prix at det kan være aktuelt å låne ut Lawson - om det skjer under «de rette vilkårene».

Mick Schumacher er reservefører for Mercedes-teamet. Mercedes-sjefen Toto Wolff sier til Formel 1s hjemmeside at han håper at tyskeren får sjansen i Williams-bil denne sesongen.

Sønnen av syv ganger verdensmester Michael Schumacher har ikke hatt noe heltids sete i motorsporten etter at han forlot Haas-teamet i Formel 1 ved utgangen av 2022-sesongen. Det var også slutten på hans samarbeide med Ferrari. Siden den gang er han altså tatt inn i Mercedes-familien.

Ifølge Toto Wolff er det ikke aktuelt at Andrea Kimi Antonelli overtar Sargeants sete.

– Det kommer ikke til å skje, sier han til Sky Sports.

Det er allerede bekreftet at Logan Sargeant ikke får plass i Williams-teamet i 2025.

Det er klart at Carlos Sainz jr. skal kjøre for Williams sammen med Alex Albon kommende sesong.

Read Entire Article