Militæret i Israel: Har bombet flere hundre mål i Libanon

2 hours ago 3



 Leo Correa / AP / NTBIsraelske soldater ved en stridsvogn på de israelsk-annekterte Golanhøydene torsdag, ikke langt unna er grensen til Libanon. Foto: Leo Correa / AP / NTB

Israel har torsdag gjennomført sine mest intense luftangrep i Libanon på lenge, ifølge libanesiske kilder. Israel sier de har bombet flere hundre mål.

torsdag 19. september kl. 23:40

Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med de ikke navngitte libanesiske sikkerhetskildene. Angrepene skal ha blitt gjennomført av israelske kampfly torsdag kveld.

Samtidig sier det israelske militæret (IDF) at deres kampfly har bombet flere hundre rakettutskytingsramper i Libanon.

Tidligere på dagen opplyste IDF at to israelske soldater var drept i kamper mellom Israel og Hizbollah langs grensen mellom Israel og Libanon.

Hizbollah-militsens øverste leder, Hassan Nasrallah, holdt torsdag ettermiddag en TV-sendt tale. Her kalte han eksplosjonene i Libanon tirsdag og onsdag for en krigserklæring.

Minst 37 mennesker ble drept og flere tusen såret da hundrevis av personsøkere og walkietalkier tilhørende Hizbollah-medlemmer eksploderte. Det antas at Israel sto bak angrepene, men israelske myndigheter har ikke bekreftet dette.

Publisert: 19.09.24 kl. 23:39Oppdatert: 19.09.24 kl. 23:40
Read Entire Article