Melder om over 100 raketter og 100 droner i massivt angrep mot Ukraina

1 month ago 22



Minst fire personer er drept i russiske angrep mot 15 regioner i Ukraina. Ifølge Ukrainas president ble det brukt over 200 raketter og droner.

Røyk stiger opp over Kyiv etter russiske missilangrep mandag. Foto: Gleb Garanich / Reuters / NTB

Publisert: 26.08.2024 17:00

Kortversjonen

– Det var et av de største angrepene, og det var et kombinert angrep. Mer enn 100 raketter av ulike typer og rundt 100 angrepsdroner, sier president Volodymyr Zelenskyj i en video på Telegram.

Det er så langt meldt om fire drepte, én hver i regionene Lutsk, Dnipro, Zhytomyr og Zaporizjzja. I tillegg er det meldt om minst ti sårede.

Flere regioner rammet

– I dag ble 15 regioner berørt av et massivt russisk angrep. Fienden brukte ulike typer våpen: droner, krysserraketter og supersoniske raketter. Det er sårede og døde, sier Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal på Telegram.

Tusenvis av sivile, inkludert mange barn, søkte tilflukt i T-banesystemet i Kyiv under angrepet. Foto: Yurii Kovalenko / Reuters / NTB

I minst fire av regionene ble kraftverk rammet av angrepet, sier myndighetene i Zaporizjzja, Sumy, Rivne og Lviv.

Strøm- og vannforsyningen i deler av Kyiv er nede, ifølge ordfører Vitalij Klitsjko. Strømselskapet DTEK sier at det innføres planlagte strømkutt som følge av angrepet.

Vitner sa mandag morgen til Reuters at de hører smell nær byen, trolig fra ukrainske luftforsvarssystemer som slår tilbake russiske angrep.

Ukrainsk luftvern fotografert i Kyivs gater mandag. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB

Bekrefter angrep

Russlands forsvarsdepartement bekrefter at de har angrepet energianlegg i Ukraina mandag.

– Denne morgenen utførte russiske styrker et massivt angrep med langtrekkende høypresisjonsvåpen mot kritiske energianlegg. Alle målene ble truffet, sier forsvarsdepartementet på Telegram.

Departementet sier angrepene var rettet mot infrastruktur som støtter militærindustrien i Ukraina.

Read Entire Article