Medier: Leicester i trøbbel – risikerer poengtrekk

1 month ago 36



Klubben er under etterforskning for brudd på Premier Leagues økonomiske regler i to ulike perioder. Det kan føre til poengtrekk.

Leicester-legende Jamie Vardy og hans lagkamerater kan få en ekstra utfordrende retur til Premier League. Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB
  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 18.08.2024 12:53

Allerede før Leicester har rukket å komme i gang med sesongen, risikerer de å gå i minus.

Klubben, som på sensasjonelt vis vant Premier League i 2015/16-sesongen, er nemlig under etterforskning for potensielle brudd på Premier Leagues PSR-reglerPSR-reglerRegler for lønnsomhet og bærekraft. Sakl sikre at klubbene ikke bruker mer penger enn de tjener over tid. , melder flere britiske medier, deriblant The Guardian, Daily Mail og The Sun.

Det kan føre til ikke bare ett, men to separate poengtrekk. Størrelsen på de eventuelle poengtrekkene er ikke kjent.

Det ene tilfellet skal være fra tiden de spilte i Championshipde spilte i ChampionshipLeicester spilte i Premier League fra 2014/15-sesongen frem til de rykket ned til Championship etter 2022/23-sesongen. "The Foxes" rykket opp igjen på første forsøk.. Det andre skal gjelde perioden etter at de hadde rykket opp til Premier League.

Reglene sier at Premier League-klubber kan gå med 105 millioner pund – drøyt 1,4 milliarder norske kroner – i «tillatt» underskudd over tre sesonger.

The Guardian skriver at Leicester gikk på et økonomisk tap på 215,3 millioner pund – tilsvarende snaue tre milliarder norske kroner – mellom 2020 og 2023.

I løpet av det siste halvåret har Everton og Nottingham Forest fått poengtrekk for brudd på samme grunnlag.

For Leicester skal lønningene ha vært det største problemet.

«Lønn-til-omsetningsforholdetLønn-til-omsetningsforholdetEt mål på hvor stor del av klubbens inntekter som går til å betale lønninger. var på 116 %, langt høyere enn de to lagene som har blitt straffet med poengtrekk for PSR-brudd» skriver The Guardian og viser til Forest og Everton.

Allerede i mars ble anklagene reist av Premier League. Ifølge The Guardian skal til og med klubbens egne regnskaper anerkjent at de sannsynligvis vil bryte de tillatte grensene.

Leicester har imidlertid avvist anklagene, og mener Premier League ikke har myndighet til å straffe dem mens de spilte i Championship.

Premier League skal likevel presse på for å gi Leicester poengtrekk i begge tilfellene.

Leicester skal ha slitt økonomisk siden de vant Premier League i 2016. Én viktig grunn skal være at klubbens mangeårige eier, King PowerKing PowerKing Powers hovedvirksomhet involverer å drive butikker på flyplasser., hadde en nedgang i inntektene under pandemien.

  • Leicester sesongåpner hjemme mot Tottenham mandag kveld. Følg Premier League i VG Live.
Read Entire Article