Medier: Boligblokk truffet i israelsk angrep i Beirut

5 hours ago 7



 Yara Nardi / Reuters / NTBØdeleggelsene i Choueifat-distriktet i Beirut, Libanon, søndag 20. oktober. Foto: Yara Nardi / Reuters / NTB

To israelske luftangrep rammet søndag morgen forstedene sør for Beirut, melder libanesiske medier. Ett av dem skal ha truffet en boligblokk

søndag 20. oktober kl. 09:01

En direktesending på libanesisk TV viser en stor eksplosjon og deretter kraftig røyk som stiger over flere høye bygninger. Det er foreløpig ikke meldt om drepte eller sårede.

– Fiendtlige fly gjennomførte denne morgenen to angrep mot Beiruts sørlige forsteder, hvorav ett traff en boligblokk i Haret Hreik, i nærheten av en moské og et sykehus, skriver Libanons nasjonale nyhetsbyrå.

Angrepet blir gjennomført til tross for at USAs forsvarsminister Lloyd Austin så sent som lørdag ba Israel trappe ned angrepene mot Beirut og omegn fordi de sivile tapene er altfor høye.

 Hussein Malla / AP / NTBFoto: Hussein Malla / AP / NTB

Også lørdag ble det meldt om israelske angrep mot det tett befolkede forstadsområdet Dahieh, som titusener av mennesker har flyktet fra de siste ukene. Området har vært kjent som et kjerneområde for den iranskstøttede Hizbollah-militsen.

Angrepene søndag ble gjennomført etter at det israelske militæret ba innbyggerne i to forstadsområder om å evakuere, samtidig som det ble varslet en militæroperasjon innen kort tid.

Meldingen ble lagt ut på X/Twitter sammen med et kart som viser bygninger i Haret Hreik og Hadath Beirut, sør i den libanesiske hovedstaden.

– Du befinner deg i nærheten av Hizbollah-installasjoner og interesser, som IDF vil operere mot i nær fremtid, skriver en talsperson for det israelske militæret.

Publisert: 20.10.24 kl. 08:55Oppdatert: 20.10.24 kl. 09:01

Relaterte emner

Read Entire Article