Med denne appen ble Ann Kristin kvitt gjelden

3 weeks ago 28



 For Ann Kristin Hetland ble Horde-appen et vendepunkt.

NY START: For Ann Kristin Hetland ble Horde-appen et vendepunkt.

Det startet med et behov for å unne seg noe fint i en vanskelig tid. Så begynte inkassokravene å dukke opp. Til slutt mistet Ann Kristin oversikten. Veien mot gjeldfrihet og kontroll gikk hun sammen med Horde.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Jeg kjøpte nytt interiør, take away-kaffe og spiste ofte ute, sier Ann Kristin Hetland (38).

At summene ikke var så store hver for seg, gjorde at hun ble blind for hvor dyrt det faktisk ble i lengden.

– Jeg bare dro kortet og tenkte ikke noe mer over det.

Resultatet ble en ond sirkel av nye kredittkort, økende gjeld og et forbruk ute av kontroll. Det ble vanskeligere å følge med på hvordan gjelden utviklet seg, og etter hvert mistet Ann Kristin også oversikt over hva hun skyldte til hvem.

 Manglende oversikt er ofte utgangspunktet for økonomiske problemer.

OVERSIKT: Manglende oversikt er ofte utgangspunktet for økonomiske problemer. Foto: Pixabay @Alexas_Fotos

Hadde ingen plan

Da regningene fra kredittkortselskapene kom, hadde ikke Ann Kristin en plan for hvordan hun skulle betale. Løsningen ble å late som ingenting og håpe at det ville ordne seg på en eller annen måte.

– Kreditorene ringte ofte, men jeg hadde jo ikke noe svar på når og hvordan jeg skulle betale.

Men en kveld hun satt og googlet etter løsninger, kom hun over Horde.

– Jeg lastet ned appen og fikk for første gang se omfanget av gjelden jeg hadde opparbeidet meg. Det ble et vendepunkt, forklarer Ann Kristin.

2 av 6

Mange i samme situasjon

Ann Kristin bor i Stavanger sammen med de to sønnene på 14 og 18 år. Etter et samlivsbrudd ønsket hun seg en ny start med rom for å skape gode minner som en familie på tre.

– Det var en tøff tid. Jeg syntes synd på guttene og følte for å gi dem ting og gode opplevelser. Derfor unnet vi oss dyre ferier og andre ting som skulle bøte på de vonde følelsene.
 Alf Gunnar Andersen slet selv med å ha oversikt over økonomien. Det ble starten på Horde.

GRÜNDER: Alf Gunnar Andersen slet selv med å ha oversikt over økonomien. Det ble starten på Horde.

Historien er gjenkjennelig for veldig mange, også for Horde-gründer Alf Gunnar Andersen. Etter samlivsbrudd ble han nødt til å ta opp forbrukslån. Erfaringene ga ham ideén om Horde:

– I møte med skjulte gebyrer og uoversiktlige prosesser, blir det vanskelig å få oversikt over egen gjeld og forbruk. Dette må vel kunne gjøres bedre?

Sommerkampanjen ga en helt ny start

Etter at hun begynte å bruke Horde-appen flittig, klarte Ann Kristin å snu om på situasjonen. Motivasjonen har alltid handlet om å sikre en mer forutsigbar hverdag for seg selv og guttene. Hun la en plan for hvordan hun kunne betale ned gjelden og få en sunnere økonomi.

– Fordi Horde-appen er så oversiktlig og brukervennlig, fikk jeg raskt oversikt over gjelden, renter og hvem jeg skyldte penger. Det senket også terskelen for å ta kontakt med kreditorer og få i stand avtaler.

 Ann Kristin var en av to vinnere av Hordes sommerkampanje – det gjorde henne helt fri for gjeld!

VINNER: Ann Kristin var en av to vinnere av Hordes sommerkampanje – det gjorde henne helt fri for gjeld!

Sommeren 2024 vant Ann Kristin Horde sin sommerkampanje og fikk dermed nedbetalt resten av gjelden på 154.000 kroner. I dag er Ann Kristin nærmere boligdrømmen enn noen gang, og hun er aktiv på Instagram som @frkak.

– Det var helt fantastisk å vinne og få hjelp til å bli kvitt resten av gjelden. Jeg tror likevel at det var viktig at jeg bidro til å ta tak i gjelden på egen hånd først. Å få bukt med økonomiske problemer handler i stor grad om å endre vaner og jobbe med seg selv.
Read Entire Article