Martin Ødegaard: – Det går ikke an å sette ord på det

1 month ago 28



I dette VG-intervjuet åpner Martin Ødegaard (25) om kjærligheten fra og til klubben, vennskapet med tyske Kai Havertz og Mikel Artetas ekstreme metoder.

 Martin Ødegaard intervjues av britiske journalister, før han senere tok seg tid til en prat med VG på norsk. Foto: Jens Friberg
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 18.08.2024 11:28

– Jeg føler meg veldig verdsatt og veldig hjemme. Veien min hit har vært preget av mye bytter, lån her og der, ikke den stabiliteten jeg kanskje trengte. Så kom jeg hit og følte at jeg kom veldig hjem.

Martin Ødegaard stopper for en prat alene med VG etter 2–0-seieren over Wolverhampton.

Den norske kapteinen skal lede Arsenal mot det seriegullet de har ventet på i 20 år. De siste to årene har de vært så, så nære, men tapt på målstreken. Begge ganger for Manchester City og Erling Braut Haaland.

Det gjør noe med lysten til å vinne den forbaskede Premier League-pokalen.

– Det går ikke an å sette ord på det. Alle som er i denne klubben her og det laget her, vi har alle det samme i hodet: Vi vil vinne noe. Det er noe vi setter veldig høyt, og det er det vi jobber for i dag.

– Hvorfor skal vi tro på at dette er sesongen?

– For å være helt ærlig, bryr jeg meg ikke så mye om hva alle andre tror om det. Vi tror veldig på det, at vi skal ta nye steg. Motivasjonen, lysten og følelsen alle sitter med etter i fjor, den kan hjelpe oss med å pushe oss enda et hakk videre.

 Mikel Arteta mener faktisk det – her er Ødegaard med Gabriel Jesus i sesongoppkjøringskampen mot Leverkusen. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB

Ødegaard er inne i sitt fjerde år som Arsenal-spiller, og begynner på sin tredje sesong som kaptein.

«Alle i klubben elsker Martin» sa Mikel Arteta på vårparten i forrige sesong.

– Alt klaffet på en måte, både med folk, spillestil, trener, klubb, fans, det meste klaffet. Jeg føler meg veldig hjemme og ja ... jeg er superhappy, sier Ødegaard.

Folk i og rundt klubben snakker om hvor mye han ser alle rundt seg. Én av dem han fikk tett kontakt med i fjorårssesongen, var nysigneringen Kai Havertz.

Ikke bare fikset Ødegaard at Havertz fikk ta straffesparket borte mot Bournemouth og score sitt første mål for Arsenal. Det ble på mange måter vendepunktet for Havertz, som hadde blitt latterliggjort som en flopp til 800 millioner fram til det.

Etter endt sesong, reiste de to stjernene med sine partnere på ferie sammen også.

– Han er en veldig fin fyr. Vi har en bra connectionconnectionKontakt er direkte oversatt, men kjemi er nok mest presist i dette tilfellet. på og utenfor banen, vi er blitt gode kompiser og jeg ser alle stegene han har tatt. Han er blitt viktig for oss. Det er en glede å ha ham på laget, og han er også blitt en god kompis, sier Ødegaard om Havertz.

Her var en spesielt lekker målgivende fra nordmannen til tyskeren forrige sesong:

Ødegaards forhold til manager Arteta blir av flere beskrevet som spesielt. Spanjolen ser noe av seg selv i «Ødda», tror kjennere VG har snakket med.

Spesielle er også noen av Artetas metoder.

Han har anskaffet en hund som holder til på treningssenteret deres, «Win» heter den.

 Denne labradoren er blitt populær på Arsenals treningsfelt. Her i forbindelse med sin presentasjon som Arsenal-signering. Foto: Arsenal FC

Og i sommer hyret han inn profesjonelle lommetyver – litt av et yrke å ha, for øvrig – som skulle stjele fra Arsenal-spillerne under en lagmiddag.

Ødegaard selv sa til Viaplay før helgens kamp at han beholdt sine private eiendeler. Men opptrinnet var designet for å vise spillerne at de alltid må være på tå hev.

– Han er ekstremt flink til å finne småting, finne bilder på ting, for å få frem budskap. Han har mange kreative og ulike varianter han gjør det på. Det er kult å være en del av det, og kult å se at det vi gjør funker. Det er mye kreativt, sier Ødegaard.

 Arteta og Ødegaard etter sesongens siste kamp i mai. Premier League-trofeet var tapt med to poengs margin. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB

Arsenal kom altså seirende ut av sesongens første av 38 ligakamper, i det som er spådd å bli nok en uhyre jevn kamp om tittelen.

Ødegaard blir av mange spådd til å løfte Premier League-trofeet når vi kommer til mai. Det er et stykke herfra til Martin (15) som slo gjennom i Eliteserien 2014.

– Jeg er selvfølgelig stolt. Det var den store drømmen da jeg var liten å spille Premier League. I tillegg er jeg nå kaptein på et av de største og beste lagene i verden, sier Ødegaard, og drar litt på det:

– Jeg er selvfølgelig stolt, men det er ikke alltid man går rundt og tenker så mye på det.

Read Entire Article