Macron vil beholde Netflix-serie i Paris: – Emily i Roma gir ikke mening

2 hours ago 2



Netflix-serien «Emily in Paris» tok verden med storm da den ble utgitt i 2020. Serien følger Emily Cooper, en markedsføringssjef fra Chicago som lander drømmejobben i Paris.

Selv om serien har blitt kritisert for å spille heftig på stereotypier og vise et noe urealistisk bilde av Frankrike og dets innbyggere, så har den rukket å bli en av de mest populære seriene på Netflix i løpet av sine fire sesonger.

Til tross for, eller kanskje på grunn av disse stereotypiske framstillingene, så har serien gitt et voldsomt løft til turismen i landet.

Turister inspirert av serien

Ifølge en studie utgitt i år fra Det nasjonale senteret for film og animasjoner (CNC) i Frankrike, så oppgir nesten 38 prosent av turistene at serien var en av inspirasjonene for å besøker Paris.

I neste sesong derimot tar Emily vespaen fatt og putrer over til Roma. Noe som har fanget oppmerksomheten til ingen andre enn Frankrikes president, Emmanuel Macron.

Ceremony to commemorate the 80th anniversary of the liberation of the village Bormes-les-Mimosas

President Emmanuel Macron vil helst at Emily holder seg i Paris.

Foto: Manon Cruz / Reuters

Han er ikke klar for å gi opp «Emily-effekten», og i et intervju med Variety uttrykker han hva han mener om Emilys exit fra Paris.

– Vi vil kjempe hardt, og vi vil be dem bli i Paris! Emily i Roma gir ikke mening, sier Macron til magasinet.

Selfie med Brigitte Macron

Macron har et nærmere forhold til serien enn man kanskje skulle trodd. I fjerde sesong dukket nemlig hans kone, Brigitte, opp på skjermen i en såkalt «cameo», eller en mikrorolle. Der tok hun en selfie med hovedkarakteren.

– Jeg var kjempestolt. Det var kun noen få minutter, men jeg tror det var et fint øyeblikk for henne. Jeg tror det er bra for Frankrikes omdømme.

Emily in Paris med Brigitte Macron

I fjerde sesong av Emily in Paris dukker Brigitte Macron opp og tar en selfie med hovedkarakteren Emily.

Foto: AFP

På spørsmål om han har blitt spurt om en mikrorolle i serien, svarer han:

– Jeg er ikke like attraktiv som Brigitte!

Det er ikke kun turismen som blir nevnt i studien til CNC. Ifølge dem har søk etter flytting til Paris økt med 1416 prosent.

Publisert 11.10.2024, kl. 12.36

Read Entire Article