Lørenskog dropper LSK Kvinner-samarbeid

1 month ago 21



Usikkerhet rundt avtalen gjorde at klubbene ikke ble enige.

LSK-spiller Thea Kyvåg depper etter et tap mot Vålerenga på Intility i mai. Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 21.08.2024 17:03 | Oppdatert: 21.08.2024 17:18

Styret i Lørenskog IF har valgt å avslutte prosessen rundt en sammenslåing med økonomisk utsatte LSK Kvinner, skriver Romerikes Blad.

– Styret har gjort en totalvurdering. Det var litt for mange usikkerhetsmomenter og en økonomi som ikke er 100 prosent. Det er for mange uklarheter som ikke er avklart enda, sier daglig leder Espen Gjester i Lørenskog IF.

Gjester sier at døren likevel ikke er lukket for samarbeid i fremtiden.

– Nei, langt derifra. Vi ønsker fremdeles et tett samarbeid med LSK Kvinner og kanskje en gang i fremtiden kan vi få til en sammenslåing. Det får tiden vise, men på kort sikt klarer vi ikke å få til noe, sier han.

LSK Kvinner er skuffet over avgjørelsen.

– Vi er skuffet over Lørenskog sin beslutning, men vi har forståelse for deres vurderinger. Å satse på toppfotball for kvinner er ressurskrevende. Vi hadde formidlet dette til Lørenskog allerede, men nå kom de frem til at dette ble for vanskelig. Det må vi bare respektere, sier Lotte Lundby Kristiansen, styreleder i LSK Kvinner, til TV 2.

LSK Kvinner har samarbeidet med Lillestrøm Sportsklubb siden 2010 og var landets mest suksessrike kvinnelag i en årrekke. De er fortsatt i Toppserien og ble nummer tre i fjor. Akkurat nå ligger de som nummer fire og blir trent av tidligere landslagsback André Bergdølmo.

I november 2022 ble det foreslått å innlemme LSK Kvinner fullt inn i Lillestrøm Sportsklubb. Men det sa medlemmene i LSK nei til et på ekstraordinært årsmøte.

Tidligere i år kom det frem at LSK Kvinner står i økonomiske vansker. Styreleder Kristiansen sier følgende om veien videre:

– Vi trenger en partner som ønsker å gå i front og ta et samfunnsansvar for å satse videre på toppfotball for kvinner på Romerike. Hva vi måtte hete, vet jeg ikke nå, men vi ønsker å få til dette, sier hun.

Read Entire Article