Loppemarked vil skille seg ut med Louis Vuitton-veske: – Det er en kamp for å overleve

2 days ago 6



– Vi har fått noen tilbakemeldinger om at det er for dumt, men vi har kommet frem til at dette er en spøk de fleste skjønner.

Slik ser Facebook-arrangementet til loppemarkedet på Grindbakken skole. Foto: Skjermbilde av Facebook-arrangementet

Publisert: 03.10.2024 20:58

Kortversjonen

Da Grindbakken Skoles Musikkorps fikk inn en Louis Vuitton-veske til loppemarkedet i 2020, benyttet de anledningen til å markedsføre luksusvesken i toppbildet på Facebook.

Det førte til at loppemarkedet ble omtalt på den populære Instagram-brukeren @omgjustdont, som i dag har over 350.000 følgere på Instagram.

Og brått var loppemarkedet gått viralt.

– Vi er jo selvfølgelig avhengige av å få folk til å komme, og denne gimmicken, som kom opp da det faktisk kom inn en sånn veske, tok jo helt av og ga oss veldig mye ekstra omtale. Så vi tenkte, hvorfor ikke?

Det forteller Øystein Økland, som leder loppemarkedet på Grindbakken skole.

Derfor pryder Louis Vuitton-vesken fortsatt Facebook-arrangementet fire år senere.

– Loppemarkedkampanjer er trauste og kjedelige, så ved hjelp av denne skiller vi oss ut.

Pinlig, klysete og kvalmt

At loppemarkedet har gått viralt, har kanskje ført til flere besøkende, men markedsføringen har ikke vært helt uten kritikk. På Facebook-siden til korpset er det enkelte reaksjoner på markedsføringsstrategien.

«Pinlig», «klysete» og «kvalmt» er blant ordene som er brukt for å beskrive det loppemarkedslederen omtaler som en spøk for å skape engasjement.

– Vi har fått noen tilbakemeldinger om at det er for dumt, men vi er kommet frem til at dette er en spøk de fleste skjønner.

Han understreker at de hadde tenkt annerledes om motbøren hadde vært kraftigere.

Pelskåper og kjole og hvitt

Men «bare tull» er det jo ikke, for loppemarkedet har hatt mange flotte lopper gjennom årenes løp.

I tillegg til Louis Vuitton-vesken, har de fått inn pelskåper, antikviteter fra 1800-tallet, kjole og hvitt, førsteutgaven av Hamsun-bøker, ulveskinnspels og mye mer, forteller Økland.

– Vi har fått inn mye jeg antar man ikke får inn andre steder i byen.

1 av 3Foto: Grindbakken Skoles Musikkorps

Til tross for dette er det ikke enkelt å få korpset til å gå rundt. Å konkurrere med de større korpsene med loppemarkeder som ligger nærmere T-bane, buss eller har parkeringsplass, er vanskelig, forteller Økland. I tillegg er det blitt vanskeligere å verve korpsmusikere.

– Det er en kamp for å overleve. For å klare å gjennomføre et så stort arrangement, trenger man mange hender, og det er blitt vanskeligere og vanskeligere når medlemsmassen er så lav.

– Vi er langt fra de store loppemarkedene

Tidligere har Aftenposten skrevet om at det er store forskjeller i hva loppemarkedene i Oslo tjener. I 2022 gikk spennet fra 120.000 til rundt 1,5 millioner kroner. Av korpsene som tjente mer enn 1 million kroner i året, ligger alle i Oslo vest.

Eksakt hvor mye penger Grindbakken Skoles Musikkorps pleier å tjene på loppemarkedene sine, vil ikke Økland si. Men det er under en halv million kroner, forteller han.

– Vi er langt fra de store loppemarkedene, som for eksempel Huseby og Voksen skole. De er i en helt annen liga, sier Økland.

Porselen, service, krystall, malerier, fotografier, trykk, bøker er blant loppene korpset pleier å få inn. Foto: Grindbakken Skoles Musikkorps

Torsdag kveld starter mottaket av årets lopper på Grindbakken skole.

– Kan man håpe på å finne en Louis Vuitton-veske i år?

– Det kan man absolutt.

– Ikke at det er et mål på noen måte, legger Økland til.

Read Entire Article