Løpebrødrene om satsingen: – Det er en sårbar situasjon

3 weeks ago 19



Dagen etter Jakob Ingebrigtsens halvmaraton-stunt, åpner løpebrødrene opp om samarbeidet mellom de tre.

Publisert: 16.09.2024 12:23

På en pressekonferanse på Bislett mandag, der den nye tv-serien om brødrene var tema, forteller de om hverdagen hvor Jakob er den store stjernen, mens Filip og Henrik har kombinert egen satsing med å følge opp sin lillebror.

– Det er en veldig sårbar situasjon. Man utleverer seg veldig med å uttale mål på forhånd og det er veldig synlig når man ikke når de målene. Det er det som kanskje ikke komme så godt frem i det daglige. Det er en veldig stor del av toppidretten, sier Filip Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen satt ved hans side, litt over et døgn siden han gikk i mål, helt utslitt, etter København halvmaraton.

– Jeg løp noen runder nettopp og det var litt sårt å komme i gang. Så er det ikke mange runder man trenger før man flyter igjen. Litt sårt, men det skal fortsatt løpes litt hver dag, forteller OL-mesteren etter «stuntet».

Løpsfenomenet fra Sandnes sin tid ble 1.03.13 - drøyt fem minutter bak vinneren Sebastian Sawe (58.05).

Filip Ingebrigtsen på podiet på Bislett. Foto: Thomas Fure / NTB

Filip Ingebrigtsen fortsetter om samarbeidet:

– Det er det som er litt av gleden med å være et lite team. Vi er tre ulike utøvere som jobber mot våre egne mål, og så er det gledelig å ta del i Jakobs reise, sier Ingebrigtsen.

Bror Henrik mener medias fremstilling av løpebrødrene kun viser bruddstykker og mener den nye tv-serien skal vise hele bildet.

– Vanligvis får dere bare se toppen av isfjellet som stikker over vann. Gjennom serie så får du se alt som ligger under. Vi lever i en verden av overskrifter og klikk som jages. Da er serien med på å nyansere det som blir revet i fillebiter eller blir misforstått i medier. Jeg tror alle får bedre forutsetninger for å se hva vi egentlig driver med, sier Henrik Ingebrigtsen.

Read Entire Article