Løkberg legger opp – får større NRK-rolle og ny jobb

3 hours ago 6



Løkberg har etter mye tankevirksomhet falt ned på at han legger opp som profesjonell fotballspiller etter sesongen.

Det bekrefter den 32-årige midtbanespilleren overfor NRK.

– Jeg har alltid tenkt at jeg ikke skal gi meg før jeg er 40 år. Men det handler om timing for hva som er alternativene mine utover det å spille fotball videre. Jeg har trivdes såpass godt her i Viking, at det å flytte til en annen plass og begynne på nytt, det sitter veldig langt inne. Det hadde fort blitt en voldsom nedtur, både sportslig og psykisk, sier Løkberg til NRK.

– Var det ikke aktuelt å fortsette i Viking?

– Nei, jeg fikk forståelig nok ikke et tilbud om forlengelse. Vi er godt besatt på midtbanen med noen på lange kontrakter. I tillegg har klubben noen spennende unggutter på gang. Det hadde vært luksus å kunne tilby meg kontrakt i tillegg til det, så jeg forstår godt den prioriteringen, sier han.

 Viking - Rosenborg (4-2)

NYE UTFORDRINGER: Kristoffer Løkberg skal nå prioritere jobben som NRK-ekspert fremover, men vil også ha et engasjement som spillerutvikler i Viking.

Foto: Carina Johansen / NTB

Kombinerer ny jobb med NRK-rolle

32-åringen falt derfor ned på at han ønsker å avslutte fotballkarrieren for å prioritere andre roller innenfor fotballen.

Løkberg har nå takket ja til en ny jobb i 30 prosent stilling som spillerutvikler i Viking-akademiet.

Han er også blitt enig med NRK om å utvide engasjementet som fotballekspert.

– Nå får jeg jobbe enda mer i NRK og være med på å bygge opp fotballtilbudet der. Når jeg i tillegg får en liten rolle i Viking-akademiet og forhåpentligvis kommer inn på NFFs A-lisenskurs for trenerutdanning, så ble det til slutt en «no-brainer» for meg, sier han.

  • Kristoffer Løkberg takker supporterne etter en kamp mot Sandefjord.

    Løkbergs drøm for siste hjemmekamp

    Løkbergs siste hjemmekamp blir i vestlandsderbyet mot Haugesund, i nest siste serierunde.

    – Det hadde betydd mye å få ta et skikkelig farvel med hjemmepublikummet vårt. Men om jeg starter på benken, og det er rett å sette inn noen andre, så er jeg mer opptatt av at vi skal vinne kampen. Da går jeg heller rundt banen etterpå og jubler for en seier etter kampslutt. Jeg blir sur om vi ikke vinner.

  • Vikings Kristoffer Løkberg jubler etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Brann på SR-bank arena i Stavanger.

    Skal han fortsette å spille fotball?

    Løkberg har bestemt seg for å ta en brå slutt. Det blir ikke noe breddefotball på ham etter at profftilværelsen er over.

    – Jeg tror ikke Forus og Gausel (lokalt fjerdedivisjonslag) trenger å ringe, altså. Det er artig å spille litt futsal med kompisene når jeg er i Trondheim, men jeg skal ikke signere noe sted. Jeg er en type som er bedre i Eliteserien enn jeg er i fjerdedivisjon.

  • Løkberg i NRK-studioet

    Løkberg skal nå prioritere ekspertjobben. Er det noen som har overrasket ham med mediebransjen?

    – Jeg har jo fått et veldig bevisst forhold til hvordan man kan jobbe sammen for å være til det beste for hverandre. Spillere og trenere er kanskje ikke helt klar over hvordan man kan utnytte hverandre på best mulig måte for å skape en interesse for norsk fotball. Jeg vet om mange spillere som ser på media som en trussel, men det handler om gjensidig respekt.

  • Vikings Kristoffer Løkberg takker publikum etter eliteseriekampen mellom Viking og Lillestrøm på SR-bank arena.

    Nå som han gir seg som spiller, kan NRKs publikum forvente seg en enda krassere Løkberg?

    – Jeg vil alltid være meg selv. Men jeg kan selvfølgelig, i og med at jeg ikke skal spille i Eliteserien og ha med- og motspillere, være enda tydeligere i flere saker. Men du får ikke noen Christian Gauseth-ekspert i meg. Jeg skal fortsette å være meg selv og mene det jeg mener er riktig, ikke si ting bare for å mene noe.

  • Vikings Kristoffer Løkberg etter eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Viking på Lerkendal stadion.

    Løkberg har kamper for både G16-, G17- og G18-landslaget. Hva husker han best fra landslagsopplevelsene?

    – Jeg var livredd første gang jeg var på samling. Jeg kom som en liten gutt fra Strindheim, en klubb folk ikke hadde hørt om. Der skulle jeg på samling med Joshua King, som spilte i Manchester United. Men det var et bra kull som har gitt en del gode spillere, som Fredrik Gulbrandsen, Ruben Gabrielsen, Markus Henriksen, Mushaga Bakenga, Joshua King og Aslak Falck. Det var en kjempefin erfaring.

  • Vikings Kristoffer Løkberg sammen med sportssjef Erik Nevland før eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Tromsø på SR-bank arena i Stavanger.

    Vikings sportssjef Erik Nevland takker Løkberg

    Erik Nevland er full av lovord om innsatsen Løkberg har lagt ned for Stavanger-klubben de siste årene.

    – Kristoffer har betydd mye for Viking siden han kom til oss sommeren 2019. Hans profesjonalitet, engasjement og kvalitet har vært avgjørende for lagets utvikling. Kristoffer representerer det Viking står for, kraft og kjærlighet, sier Nevland til NRK.

Flere klubber, både i Eliteserien og 1.-divisisjon, har hatt følere ute for 32-åringen, som søndag spilte den siste halvtimen da Viking snudde kampen og slo Sarpsborg 08 på bortebane.

Men Løkberg har hele tiden vært ærlig om at det skulle noe helt spesielt til for å få ham bort fra Stavanger.

– Vil heller ha for lav stillingsprosent

Dårlig samvittighet overfor forloveden Amanda, som har flyttet med ham til både Bergen og Stavanger på grunn av fotballen, gjorde at han fant en løsning som passer begge to perfekt de neste årene.

Nå kan de fortsette å bo i samme by, der de trives godt.

– Det viktigste for meg er at jeg har noe å våkne opp om morgenen til de dagene jeg ikke er på jobb for NRK. Noe givende og lærerikt, der jeg kan gå ned til stadion og være del av et miljø der jeg kan utvikle meg. Jeg vil heller ha en for lav stillingsprosent og føle at jeg jobber mer enn jeg får betalt for, enn at jeg sitter med dårlig samvittighet med en for høy stillingsprosent, sier han.

Løkberg har undertegnet en avtale som gjør ham til NRK-ekspert frem til utgangen av 2026.

– Vi er ekstremt fornøyde med å få med Kristoffer i en sentral rolle hos oss framover. Med sitt reflekterte fotballhode og sin tydelige formidlingsevne blir han en sentral brikke når vi skal forsøke å ta større plass med fotballdekningen vår framover, sier NRKs fotballsjef Mads Håby.

– Vil meldes både høyt og lavt

Vikings daglige leder Eirik Bjørnø har stor respekt for klubbens midtbaneveteran. Han mener Løkberg har betydd «utrolig mye» for klubben både på og utenfor banen etter at han kom til Stavanger.

– Han har satt standarden på trening og i kamp, og gått foran som et godt forbilde for både supportere og sine lagkamerater. Sjelden har vi opplevd en spiller med en så sterk lidenskap for klubb, by og fotballen. Han er unik, beskriver Bjørnø overfor NRK.

 Viking - Brann (3-1)

FORNØYD: Kristoffer Løkberg er glad og stolt over den karrieren han har hatt.

Foto: Carina Johansen / NTB

Bjørnø er sikker på at den avtroppende Viking-profilen vil fortsette å bite godt fra seg i årene som kommer.

– Jeg tror Løkberg vil bringe både sterk faglig kompetanse og spillererfaring inn i rollen som ekspert. Det vil meldes både høyt og lavt, men han vil nok gå i «alt var bedre før-fellen» han også, sier Bjørnø spøkefullt.

Løkberg flirer når han hører sitatet.

– Ja, det er nok helt riktig. Jeg skal bli den gamle, gretne gubben som ser tilbake på at alt var bedre før, og at alt de nye generasjonene driver med bare er tull og tøys, svarer han.

– Hva er det du drømmer om nå som fotballkarrieren som spiller er over?

– Jeg drømmer jo om å fortsatt ha et langt liv innenfor spesielt norsk fotball. Jeg synes TV-jobbingen er kjempeartig og spennende, jeg liker å formidle fotball og kanskje drive med en form for folkeopplysning og øke forståelsen rundt det som foregår på og rundt en fotballbane. Men jeg tror også jeg kan bli en veldig dyktig fotballtrener, sier han.

– Hvorfor kan ikke jeg bli Norges beste trener?

Han har allerede fullført NFFs B-lisens i trenerutdanningen og har søkt om plass på det øverste utdannelsesnivået A-lisens.

Han har høye ambisjoner både som NRK-ekspert og fotballtrener.

– Tankesettet mitt er å være den beste uansett hva jeg gjør. Om jeg er fotballekspert, så vil jeg være den beste og legge sjela mi i å være godt forberedt og oppdatert. Og den dagen jeg bestemmer meg for å gå «all in» for å bli fotballtrener, så ser jeg ikke noen begrensninger for meg selv. Hvorfor kan ikke jeg bli Norges beste fotballtrener på sikt? Man må ha ambisjoner og ha tro på seg selv, men jeg skal være passe ydmyk også.

 Rosenborg - Viking (2-1)

VIL AVSLUTTE MED STIL: Kristoffer Løkberg har noen klare drømmer og ambisjoner for sesongavslutningen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Han ender med over 130 kamper i Eliteserien for Ranheim, Brann og Viking.

Eliteseriedebuten for Ranheim i 2018, da han scoret to mål som kaptein i 4-1-seieren mot Stabæk i serieåpningen etter opprykket året før, ser han tilbake på som et av karrierens største høydepunkter.

Se målene her:

Men én ting gnager litt på ham fortsatt.

– Jeg skulle hatt hat trick i den kampen. Jeg fikk mitt tredje mål feilaktig annullert for offside, sier han med et smil.

– Men du er cupmester, da, med Viking i 2019. Hva betyr det for deg å ha vunnet noe nå som du legger opp?

– Det er faktisk veldig viktig. Det har drevet meg hele livet, det å vinne. Jeg har kongepokalen på hylla, det betyr faktisk ekstremt mye nå. Det, og det at vi rykka opp med Ranheim etter playoff, det står igjen som de to store seirene for min del.

– Ville vært ufint mot mange

Nå som karrieren går mot slutten, velger han å være fornøyd med det han har oppnådd.

Han fikk oppleve en profftilværelse i utlandet da han signerte for Sheffield United som tenåring, han har spilt U-landskamper for G16-, G17- og G18- landslaget og etablert seg som en viktig spiller over flere år i Eliteserien.

– Når jeg har fortalt folk at jeg nå skal legge opp, får jeg ofte spørsmålet: «Er du fornøyd?» Hvis jeg ikke er stolt over den karrieren jeg har hatt, så er det ganske ufint mot veldig, veldig mange gutter og jenter som ofrer nebb og klør for i det hele tatt å få halvparten av de mulighetene og de opplevelsene som jeg har fått innen fotball, sier han.

Sendte bergen til himmels med dette langskuddet 00:31

Publisert 28.10.2024, kl. 06.59

Read Entire Article