Lokallag vraker Kjerkol etter masterfusk: – Mye støy

1 month ago 21



Ingvild Kjerkol (Ap) har takket ja til fire nye år på Stortinget, men lokallag i Nord-Trøndelag har vraket henne.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
STORTINGSPLASS I SPILL: Lokallag i Nord-Trøndelag Ap er mette av støy og vil ikke renominere Ingvild Kjerkol Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Publisert 28.08.2024 18:13 Sist oppdatert 8 minutter siden

TV 2 får bekreftet at verken Verdal Ap eller Levanger Ap har spilt inn den erfarne og profilerte lederen av Trøndelag Ap, Ingvild Kjerkol, til nominasjonskomiteen i Nord-Trøndelag.

Nominasjonskomiteen har bedt alle lokallag om å spille inn fem prioriterte kandidater på en stortingsvalgsliste med 20 navn innen 1. september.

Etter rundt en times debatt mandag kveld sendte Levanger Ap inn en enstemmig liste, uten Kjerkols navn, bekrefter lokallagsleder Vegard Austmo overfor TV 2.

– Det har vært mye støy, og folk er «mette» av det. Vi begynner på nytt og ser hvordan det går, sier Austmo.

Er motivert

Kjerkol ble i april felt for juks på masteroppgaven hun skrev sammen med en medstudent, og sparket ut av regjeringen Støre. Etter å ha vært i tenkeboksen i sommer svarte hun ja til en ny periode på Stortinget.

– Jeg er motivert for å fortsette i politikken fordi Norge trenger et sterkt Arbeiderparti, uttalte Kjerkol til Trønder-Avisa. 

Men Levanger Ap gir ikke Kjerkol fornyet tillit.

– Det blir en form for trøtthet over at det har vært mye støy. Sånn er det å være politiker. Vi har spilt inn de vi mener er best for å sikre at Ap fortsatt skal være det største partiet i Nord-Trøndelag etter valget, sier Austmo.

Drømmekandidat

Ønsket om fornyelse og sterkere fagligpolitisk profil er svært viktig for Levanger Ap, sier han, og trekker spesielt fram klubblederen Stian Sagvold ved Aker Solutions Verdal.

– Vi synes vi har knakende gode kandidater. Sagvold er en klar og tydelig fagforeningsleder, en drømmekandidat, sier han.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
MÅTTE GÅ: Ingvild Kjerkol måtte forlate posten som helseminister i Jonas Gahr Støres regjering etter plagiat-saken. Kjerkol har anket underkjennelsen av oppgaven, og venter på svar. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Også Verdal Ap ønsker fornyelse, og har lagt vekt på innspill fra fagbevegelsen, opplyser lokallagsleder Fredrik Grevskott til TV 2.

– Vi har hatt en god prosess og spilt inn en liste med 20 navn, som vi mener best kan representere Nord-Trøndelag sett ut fra et nærings- og industriperspektiv, sier Grevskott. 

– Ble det en diskusjon om Kjerkol som mulig kandidat?

– Det ble ikke blitt nevnt i noen debatter eller innlegg, vi er opptatt av politikk. Vi er glad for at folk ønsker gjenvalg, men en stortingsplass er alltid opp til vurdering. Det er det fantastiske med demokratiet, sier han.

– Jeg har ikke noen kommentar til det. De som er foreslått er gode partifolk alle sammen, sier Kjerkol til TV 2.

I den første innspillsrunden ble Kjerkol foreslått som kandidat av sin egen hjemkommune Stjørdal, og av Namsos og Steinkjer, som har nominasjonsmøter torsdag. 

Nominasjonskomiteen skal komme med sin endelige innstilling før nominasjonsmøtet 30. november.

Read Entire Article