Liverpool vant mot Wolves tross utrolig tabbe

1 week ago 12

(Wolverhampton – Liverpool 1–2) Liverpool-stopper Ibrahima Konaté markerte seg på både positivt og negativt vis da scouserne inntok tabelltopp i Premier League.

• Håkon Brandsnes, VG

Håkon Brandsnes, VG

Publisert: 28.09.2024 20:26

Ettersom Manchester City avga poeng mot Newcastle tidligere i dag, fikk Liverpool sjansen til å innta tabelltoppen ved seier mot Wolverhampton.

Den muligheten grep de etter mål av Ibrahima Konaté og Mohamed Salah.

Nå leder Liverpool ligaen med 15 poeng, ett poeng foran Manchester City og Arsenal.

Den første omgangen var ikke særlig minneverdig, men på tampen tok Liverpool et grep om kampen og på overtid kom også scoringen.

Diogo Jota rykket forbi Jørgen Strand Larsen, før han slo inn i boksen. Der stanget Ibrahima Konaté inn 1–0 med et kraftfullt hodestøt. Det var resultatet til pause.

Tidlig i annenomgang fikk Mohamed Salah en gigantisk sjanse til å øke ledelsen.

Wolves-spiller Mario Lemina slo en grusom tversoverpasning rett i føttene på egypteren. Han forsøkte å en kjapp avslutning ettersom målet var åpent, men misset like utenfor.

Det kunne blitt kostbart, for minutter senere raknet det bak hos Liverpool.

Ibrahima Konaté forsøkte å skjerme ballen inn til Alisson, men keeperen var ikke med på notene og da fikk Jørgen Strand Larsen dyttet ballen inn i spill igjen. Det ledet til at Rayan Ait-Nouri kunne banke utligningen i åpent mål.

Bare ved ni anledninger har et lag sluppet inn kun ett baklengsmål etter seks serierunder. Liverpool har aldri gjort det før – og gjorde det dermed heller ikke denne sesongen.

Se den ville tabben øverst i saken.

Fortvilelsen blant Liverpool-fansen forsvant dog etter bare noen minutter. Nelson Semedo holdt igjen Diogo Jota innenfor sekstenmeteren og fikk straffe imot seg.

Mohamed Salah, som ellers hadde en svak kamp, var sikker fra straffemerket.

– Jeg tror overhodet ikke Slot er fornøyd. Han er glad for at de leder, men ikke med tanke på hvordan de har åpnet annenomgang, sa Sky Sports-ekspert Gary Neville.

Slot var neppe fornøyd med at Salah rotet bort en gyllen kontringsmulighet som kunne gitt 3–1, men det fikk ingen betydning ettersom Wolves heller ikke bød på noen farligheter.