Nord universitet melder de i en pressemelding om gode resultater i Studiebarometeret.
Studiebarometeret kartlegger kvaliteten i høyere utdanning i Norge, og gjennomføres av Nokut (Norsk organ for kvalitet i utdanninga).
På landsbasis er svarprosenten 37 prosent, så det er langt under halvparten av studentene som svarer på undersøkelsen.
På landsbasis er studentene innen religion, arkeologi og fysikk de mest fornøyde, mens grunnskolelærer-, lektor- og odontologistudentene er minst fornøyde.
– Studentene våre er mer fornøyd enn før. Det betyr at det systematiske arbeidet vi har lagt ned har gitt resultat, sier Levi Gårseth-Nesbakk, prorektor for utdanning ved Nord universitet.
Studiebarometeret går ut til 70.000 studenter i andre studieår på bachelor- eller masterprogram, samt i femte studieår på integrerte masterprogram og lange profesjonsutdanninger.
Blant faktorene som evalueres er studentenes eget engasjement, undervisning, eksamen og vurdering, fysisk læringsmiljø, organisering av studieprogrammet, tilknytning til arbeidslivet og tilbakemelding og veiledning.
Ifølge Gårseth-Nesbakk peker pilene oppover på samtlige hovedområder sammenlignet med året før. I tillegg har Nord universitet bedre resultat enn landsgjennomsnittet på fire av åtte hovedområder.
Flere av masterprogrammene har fått høy score på overordnet tilfredshet. Dette gjelder blant annet master i logopedi (score 4,6 av 5), master i kunnskapsledelse (4,5 av 5), master i musikk og ensembleledelse (score 4,5 av 5), MBA i teknologiledelse (4,6 av 5) og master i regnskap, revisjon og bærekraft (4,8 av 5).
Også studentene ved Norges Arktiske univeristet (UiT) er generelt stadig mer tilfredse med sine studieprogrammer, skriver universitetet i en pressemelding.
UiT-studentenes overordnede tilfredshet med studieprogrammet de går på, har økt sin skår fra 3,9 i 2023 til 4,0 i 2024, der studentene svarer på ens kala fra 1 til 5, der 5 er best.
Mest fornøyd er studentene som tar mastergrad arkeologi, som får høyest mulig skår med sine 5,0.