Kvinnens advokat om møte på Skaugum: – Praktiske ting som må ordnes opp i

1 month ago 24



Advokaten til kvinnen som Marius Borg Høiby (27) har erkjent å ha vært voldelig mot, reagerer på et nytt bilde i Se og Hør.

 Haakon Mosvold Larsen / NTB
SIKTET: Marius Borg Høiby (27) har erkjent og beklaget at han utsatte den fornærmede kvinnen for vold. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB

Publisert 20.08.2024 09:35 Sist oppdatert 2 minutter siden

Tirsdag publiserte Se og Hør et bilde av Høiby og kvinnen som han er siktet for å ha vært voldelig mot, på vei inn på Skaugum, der Høiby bor sammen med kronprinsparet.

Ifølge Se og Hør er bildet tatt torsdag. Høiby har ennå ikke vært i avhør, og det skal også tas supplerende avhør av fornærmede.

Likevel ser det altså ut til at de allerede har møttes.

«Veldig beklagelig»

TV 2 har sendt spørsmål til kvinnens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen om møtet. Hun svarer ikke direkte på spørsmålene, men har sendt en skriftlig uttalelse.

«Veldig beklagelig med snikfotografering av personer som allerede er i en krevende situasjon. Partene er i dialog – som tidligere nevnt – og har en rekke praktiske ting som må ordnes opp i etter å ha bodd sammen over en lengre periode», skriver Mette Yvonne Larsen til TV 2.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
ÅSTEDET: I denne leiligheten på Frogner er Marius Borg Høiby (27) siktet for å ha utøvd vold og skadeverk. Han har erkjent og beklaget begge deler, men foreløpig ikke overfor politiet. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen svarer på kritikken.

– Det er påregnelig å bli tatt bilde av utenfor Skaugum i den situasjonen man er i. Dette er ikke noe snikfotografering. Vi skjønner at det kan være en belastning for fornærmede, men den store offentlige interessen knyttet til den historiske straffesaken veier tyngre, sier Andersen til TV 2.

TV 2 har også vært i kontakt med Oslo politidistrikt tirsdag. De ønsker ikke å svare på noen spørsmål.

«Politiet vil gi noe mer informasjon i saken i løpet av siste halvdel av denne uken, men har ikke tidspunkt for dette per nå», skriver pressesjef Unni Grøndahl i en e-post.

Venter med avhør

Slik TV 2 forstår det, ønsker politiet å avhøre den fornærmede kvinnen i løpet av denne uken. Hun har tidligere snakket med politiet, så dette vil bli et supplerende avhør.

Også Høibys ekskjæreste Juliane Snekkestad, som på Instagram har anklaget ham for vold, skal i et supplerende avhør denne uken.

Politiet vil også avhøre Nora Haukland, en annen ekskjæreste som har anklaget Høiby for fysisk og psykisk vold.

Først når de tre kvinnene er avhørt, vil politiet avhøre Høiby, ifølge TV 2s opplysninger.

Det er ukjent hvordan Høiby stiller seg til anklagene fra ekskjærestene. TV 2 har gjentatte ganger forsøkt å få et svar fra Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, men ikke lykkes.

– Dette er en politisak. Som forsvarer for Marius er det ikke mulig eller riktig av meg å kommentere enhver ny påstand eller opplysning i mediene. Vi kommer tidligst til å kommentere noe mer hvis politiet tar nye formelle skritt i saken, sa Bratlien til NTB mandag.

Read Entire Article