Kvinne ble funnet skadd etter motorsag-drapet i Nordland – er selv siktet for drapsforsøk i fjor

1 hour ago 5



I forrige uke gikk drapsalarmen i Nordland.

Da politiet kom til en privatadresse i Grane kommune, fant politiet Henrik L. Laukholm Solli (33) død, én skadet kvinne og én annen mann.

Sistnevnte er nå siktet for drap på Solli og drapsforsøk mot kvinnen.

– Min klient har i politiavhør forklart seg om hendelsene i Grane. Han erkjenner de faktiske forholdene, men erkjenner ikke straffskyld. Det endres ikke av at politiet har utvidet siktelser, sier siktedes forsvarer Jonas Berge.

Berge har tidligere uttalt at hans klient forsvarte seg da han fryktet for sitt eget liv.

I etterforskningen har politiet tatt beslag i en rekke gjenstander, deriblant en motorsag.

Politiet mener også at den avdøde har skader som kan være forenlig med bruk av motorsag.

– Det er fortsatt satt av store ressurser til å jobbe med denne alvorlige straffesaken. Politiet vil i tiden fremover prioritere å fortsette med avhør av vitner og gjennomgang av beslag, opplyser politiadvokat Jonas Nerdal.

Bistandsadvokat: – Hun er i sjokk

Den fornærmede kvinnes bistandsadvokat Erik Lea sier hans klient er rystet etter hendelsen.

– Hun er i sjokk og traumatisert. Det er ikke daglig kost å se en venn bli drept med motorsag. Så prøver hun å gripe inn, men man kan tenke seg hvor lett inn mot en bruker motorsag. Det er nesten helt håpløst. Så blir hun selv angrepet. Det er en vanvittig opplevelse, sier Lea.

NRK kan nå fortelle at den fornærmede kvinnen fra drapshendelsen i Grane selv er siktet for drapsforsøk i fjor.

Drap i Grane. Her er krimteknikere i arbeid i og rundt huset.

Politiet etterforsker nå drapssaken i Grane med store ressurser.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Siktet for drapsforsøk – erkjenner ikke straffskyld

I februar 2023 ble en kvinne i 40-årene funnet alvorlig skadd på en adresse i Mo i Rana.

Et par dager senere ble en mann og en kvinne pågrepet av politi, siktet for drapsforsøk og fremstilt for varetektsfengsling.

Kvinnen er den samme som er fornærmet i Grane-saken.

Saken er ferdig etterforsket og sendt til statsadvokaten, men har blitt utsatt tre ganger i påvente av at det skal bli tatt ut tiltale.

Statsadvokat Jorild Steindal uttalte til Helgeland Blad i slutten av september at hun håpte å komme med en tiltale i løpet av kort tid.

Advokat Erik Lea er også forsvarer for kvinnen i saken hun er siktet i, og sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Jeg har hevdet helt fra starten av at det ikke er grunnlag for å sikte henne for drapsforsøk, eller å ta ut tiltale. I og med at saken har blitt utsatt flere ganger kan man jo gjøre seg opp noen tanker rundt det, sier han.

Tidligere dømt for vold

I tillegg til å være siktet for drapsforsøk i februar 2023, er hun dømt for en rekke forhold fra tidligere inkludert vold mot privatpersoner og politiet i perioden 2009–2012.

Disse dommene har resultert i samfunnsstraffer og fengsel.

Kvinnen har også vært dømt for flere lovbrudd i nyere tid:

  • I 2021 ble hun dømt for vold mot en annen person, flere trafikkovertredelser og for bruk av narkotika. Hun ble dømt til fengsel i 30 dager
  • I 2023 ble hun dømt for en rekke lovbrudd, deriblant å ha deriblant å ha motsatt seg arrestasjon og forsøkt å bite en politibetjent i hånden. I dommen er det også beskrevet en ellevill biljakt. Her skal kvinnen ha kjørt i høy hastighet på kun tre hjul på bilen, nektet å stoppe for politiets spikermatte og endte opp med at politiet måtte kjøre bilen av veien for å få stanset ferden. Hun ble dømt til sju måneders ubetinget fengsel.
  • I 2023 ble hun og en annen mann siktet for drapsforsøk etter at en kvinne i 40-årene ble funnet hardt skadd på en adresse i Mo i Rana. Saken er ferdig etterforsket, men statsadvokaten har foreløpig ikke tatt ut tiltale i saken.

Drapssiktet dømt for vold flere ganger

Mannen i 30-årene, som nå er siktet for drap og drapsforsøk, har også tidligere blitt dømt for en rekke forhold – inkludert vold.

  • I august 2024 ble han dømt for hensynsløs adferd mot en annen person, samt flere brudd på vegtrafikkloven. Han ble dømt til 30 dagers fengsel.
  • I 2015 ble han dømt for vold mot en annen person, samt narkotikaforbrytelser. Han ble dømt til fengsel i 90 dager.
  • I 2014 ble han dømt for vold mot en annen person, i tillegg til narkotika. Også her ble straffen 90 dagers fengsel.
  • I 2012 ble han dømt for å ha stjålet og/eller gjort skade på flere kjøretøy. Samlet dømte retten han til fengsel i 60 dager.
  • I 2011 ble han dømt for en rekke forhold, deriblant tyveri, brudd på vegtrafikkloven, narkotikabesittelse og besittelse av kniv. For alle forholdene ble han dømt til fengsel i 90 dager.

Publisert 28.10.2024, kl. 18.29

Read Entire Article