KrFs Røse støtter Ulstein: - Han vil være en god leder

5 hours ago 4



 Endre Alsaker-Nøstdahl / VGIda Lindtveit Røse, nestleder og Dag-Inge Ulstein, fungerende partileder på Landsstyremøte i KrF på Stortinget mandag. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl / VG

KrF-nestleder Ida Lindtveit røse mener Ulstein kan løfte partiet. Hun ønsker selv å fortsette som nestleder.

torsdag 19. september kl. 18:31

Torsdag sa Dag-Inge Ulstein til VG at han snur, og ønsker å bli partileder i KrF. Han har tidligere sagt at han ikke er aktuell som lederkandidat.

Det er KrF-nestleder Ida Lindtveit Røse glad for, sier hun til VG:

– Jeg er veldig glad for at Dag-Inge ønsker å bli partileder. Han vil være en samlende og god leder som kan løfte partiet, sier Røse.

Hun bekrefter også at hun selv ønsker å fortsette som nestleder i partiet.

– Jeg er klar for å fortsette som nestleder og håper at vi også vil få tillit av partiet til å fortsette arbeidet sammen. KrF har en utrolig viktig posisjon i norsk politikk, og jeg vil jobbe sammen med Dag-Inge og resten av partiet for mer valgfrihet og fleksibilitet for familiene, trygghet i hverdagen og sikre et samfunn som bygger på verdier inn i fremtiden, sier hun.

Ulstein, som er fungerende partiler, har sammen med Røse blitt anklaget for kupp mot KrF-leder Olaug Bollestad, som gikk av, etter et varsel om dårlig lederstil.

Bollestad snakket ut om dette, og om varslersaken, i «Debatten» tidligere denne uken.

– «Maktkamp» og «kupp» er veldig langt fra mine opplevelser. Det er ganske absurd å tenke seg at dette har vært en plan fra min side. Det er en veldig dårlig plan fra min side, i så fall når vi ser tilbake på de siste par månedene, sier Ulstein til VG.

Les mer om det i denne saken.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article