KrF-ledelsen planla Bollestads avgang 7. august

1 month ago 33



TV 2 avslører:

Mens Olaug Bollestad var sykmeldt, la nestlederne Dag-Inge Ulstein og Ida Lindtveit Røse og generalsekretær Ingunn Ulfsten konkrete planer for hvordan Bollestad på dramatisk vis skulle gå av som KrF-leder.

 Ole Berg-Rusten
MAKTKAMP: Ledelsen i KrF, fra venstre: 2. nestleder Ida Lindtveit Røse, partileder Olaug Bollestad og 1. nestleder Dag Inge Ulstein. Foto: Ole Berg-Rusten

Publisert 20.08.2024 14:07 Sist oppdatert 11 minutter siden

Partileder Olaug Bollestad har siden mai vært sykmeldt, og etter at det forrige helg ble innlevert varsler mot henne fra ansatte i partiet, ble sykmeldingen forlenget til 31. august.

TV 2 kan nå avsløre at resten av partiledelsen i Kristelig Folkeparti (KrF) la konkrete planer for hvordan Olaug Bollestad skulle trekke seg som partileder.

Bollestad følte seg presset

Tirsdag 6. august var det sentralstyremøte i KrF. Til tross for sin sykmelding, dukket Olaug Bollestad overraskende opp på møtet.

Selv om Bollestad hadde vært sykmeldt i en lengre periode var omverden både i og utenfor KrF på dette tidspunkt helt ukjent med at det skulle være noen konflikter eller problemer innad i partiledelsen.

TV 2 har snakket med en rekke kilder som deltok på møtet, som beskrives som opprivende og dramatisk.

På sentralstyremøtet ba Bollestad om ordet og holdt en tale som sjokkerte tilhørerne. Bollestad fortalte der at hun opplever seg presset fra nestlederne Ida Lindtveit Røse og Dag-Inge Ulstein til snarest mulig å trekke seg som partileder.

Bollestad fortalte også at generalsekretær Ingunn Ulfsten har gjort det samme. Det er Ulfsten som nå håndterer varslingssaken mot Bollestad.

Planla Bollestads avgang

Ifølge Bollestad skulle presset fra de andre i partiledelsen ha gått så langt at de «tilbød» henne å utarbeide en detaljert kommunikasjonsplan for hennes kommende avgang som partileder.

Bollestad fortalte at hun hadde gått med på at de andre i ledelsen, mens hun selv var sykmeldt, kunne lage en slik plan fordi hun selv følte presset var så stort at hun ikke hadde noe annet valg.

TV 2 har fått bekreftet at planen ble laget og at datoen for Bollestads avgang som partileder ble satt til 7. august. Denne dagen skulle Bollestad ifølge planen kalle inn til en pressekonferanse klokken 12 for å dele sjokknyheten om sin egen avgang.

Men ifølge planen skulle Bollestad verken svare på spørsmål i plenum eller stille til enkeltintervjuer for å forklare hvorfor hun plutselig skulle gå av som partileder etter bare snaue tre år i jobben.

Ulstein skulle overta

Tidligere samme dag skulle landsstyret i KrF avholde et ekstraordinært møte der Bollestads avgang umiddelbart skulle iverksettet og 1. nestleder Dag-Inge Ulstein skulle utpekes til partiets nye leder.

Men Bollestad godtok ikke planen og møtte i stedet opp på sentralstyremøtet der hun fortalte om planene.

Få dager senere kom varslene mot Bollestad til generalsekretær Ingunn Ulfsten.Flere kilder i partiet oppfatter at varselet blir brukt i en maktkamp i partiet, som et siste puff for å få henne ut.

Ingen av de fire i partiledelsen har besvart TV 2s henvendelser om denne saken.

TV 2 sendte mandag en rekke spørsmål til Ulfsten om håndteringen av saken, men hun vil ikke svare på noen av disse.

Read Entire Article