Krever løft for ungdommen

1 day ago 5



Statsbudsjettet 2025:

LO-lederen er krystallklar om sine forventninger til hvordan regjeringen skal prioritere pengebruken.

 Sveinung Kyte / TV 2
UNGDOMSPAKKE: LO-leder Peggy Hessen Følsvik krever at regjeringen i statsbudsjettet på mandag kommer med en solid pakke for å få flere unge i arbeid.. Foto: Sveinung Kyte / TV 2

Publisert 04.10.2024 10:05

I forkant av at statsbudsjettet legges frem kommende mandag 7. oktober, kommer LO med tydelige forventninger til regjeringen.

I fjor var LO opptatt av at budsjettet måtte ha styrke i å holde folk i arbeid.

Kritisk

I år er kravet rettet mot tiltak som skal gjøre hverdagen lettere for den yngre delen av befolkningen.

Foran neste års statsbudsjett krever LO-lederen en storstilt satsing på helse, utdanning, arbeid og boliger for unge.

– Dyrtiden har rammet mange unge på ulikt vis, og det er behov for en ungdomspakke som treffer bredt, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik på et seminar i LO fredag formiddag.

LO støtter regjeringens forslag om å utvide ordningen med lønnstilskudd i inntil fire år for utsatte yngre arbeidstakere, men er kritisk til utlånsforskriften, som stiller krav om 15 prosent egenkapital ved kjøp av bolig.

Vil løfte studentene

– Dagens utlånsforskrift er ikke bare usosial, men også uten finansiell effekt. Boligmarkedet er i dag forbeholdt de med foreldrebank, sier LO-lederen. 

Deler av statsbudsjettet lagt ut på regjeringens nettsider ved en feil

Hun etterlyser også en styrking av Nav og det øvrige hjelpeapparatet for å øke muligheten for at flere av de over 100.000 unge som i dag står utenfor arbeid og utdanning skal sikres fast jobb.

LO krever også styrking av studielån og stipender, flere studentboliger, og økt bistand til unge som ikke har fullført videregående og et styrket fagskoletilbud.

Read Entire Article