Kommentarfelt med hets og trusler gjør at mange unge kvier seg

3 weeks ago 22



Nettavisen stiller spørsmål i en artikkel publisert på nett 14.09.24 om det er riktig å stille til valg som stortingsrepresentant når «private forhold» som graviditet og fødselspermisjoner gjør at du har mye fravær fra jobb.

Foto: Jacob J. Buchard

Det er trist å se at avisa velger å bruke personlige og biologiske forhold for å løfte en debatt om politikerordninger. Det er også trist, men ikke overraskende, at de forutsigbart nok velger å gå etter kvinners rettigheter.

Saken er problematisk av to grunner.

Demokratiet vårt trenger unge representanter i politikken, også i den fasen det er naturlig å få barn. Det kan ikke være slik at når du velges inn på stortinget så må du sette livet på vent når det gjelder familie og barn i stortingsperioden som er 4 år.

En slik artikkel nører opp under politikerforakt og skaper over tid mindre tillit til demokratiet.

Stor aktivitet i kommentarfelt med hets og trusler gjør at mange unge kvier seg for å delta i offentlig debatt. Disse mekanismene er det unge kvinner som opplever mest av allerede i dag.

Media har et ansvar for å sørge for opplyste, kunnskapsbaserte diskusjoner. Media bør og være seg sitt ansvar bevisst for å likebehandle politikere uavhengig av kjønn.

Agder fylkesting:

Torunn Høyum-Eriksen, Høyre, Mirell Høyer-Berntsen, Sv, Oda Sofie Lieng Pettersen, MDG, Lisbeth Raanes Hansen, Rødt, Jorunn Elisabeth Gleditsch Lossius, KrF, Ingrid Williamsen FrP, Gro Bråten, Ap

Fikk hets etter artikkel: – Skremmende at de holdningene finnes der ute

Read Entire Article