Skole, helse og eldre først – museum må vente

2 hours ago 5



Vi i PP KRS er veldig klare på at kjerneoppgaver skal dekkes først i kommunen vår. Når disse «skinner», så kan vi vurdere å ta oss råd til andre oppgaver.

Foto: Lena Lislevand

Kommunen må gå kritisk til verks og se nærmere på hvor skattebetalernes penger brukes. Ikke minst må det ses nærmere på hvilke oppgaver en kommune faktisk skal gjøre.

Det påpekes svak økonomi. Skolenedleggelser er på trappene. Flere forhold innen helse og eldre leveres langt, langt under hva som kan forventes. Kjerneoppgaver må leveres, før man begynner på helt andre oppgaver.

39 millioner friske kroner må nå skaffes fra en hardt presset kommunekasse – og denne gangen til enda et museum på Odderøya. Det er masse bra og spennende med et slik museum, og fra vår side et langt mer naturlig museum for kommunen enn andre pengesluk i området. MEN er det tiden for dette nå? Absolutt ikke.

Vi i Kristiansand Pensjonistparti - Barn, Familie og Pensjonist vil ha midler til Helse, Eldre, Skole, slike oppgaver må leveres først. Dette handler om prioritering, og per nå er det slettes ikke penger til mer museum.

De såkalte styringspartiene med AP, KRF og Høyre i spissen vil kanskje noe annet? Flere andre partier det samme? Budsjettene kommer snart, og da får vi se… Fra vår side i PP så skal millionene nå til de som virkelig trenger det, og ikke noe annet sted.

Likevel vil vi i PP samtidig berømme ordføreren at han påpeker at titalls millioner til et musuem nå ikke er «rett frem», men kjenner vi Høyre og posisjonen rett så finner nok disse pengene plass i budsjettet. Dessverre. Og dessverre på bekostning av skole. helse og eldre…

Enkelte sier at Cultiva kan ta kommunens del. Joda, fornuftig nok det, men kan Cultiva dette? Og er det ikke bredden, idretten og frivilligheten som Cultiva også bør ta fatt på nå? Er det ikke mye annet enn et museum som Cultiva og kommunen nå må ta tak i. Jo, mener vi i PP.

Fra vår side i PP så er det ikke rom for dette nå – vi vil først ha skole, helse og eldre som skinner i kommunen vår. Vi vil ha full fokus på våre barn, våre gamle og ikke minst andre som virkelig trenger det. Hvorfor? Fordi vi bryr oss!

Read Entire Article