Kollektivfeltet på E18 åpnes opp for elbiler i helgene

1 month ago 18



Kollektivfeltet på E18 åpnes nå opp for elbiler i helgene, bekrefter samferdselsdepartementet i en pressemelding.

– Vi ser at på E18 vestfra har framkommeligheten blitt dårligere. Dette gjelder særlig i helgene, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Feltet åpnes for elbiler i helgene på strekningen Asker – Lysaker. Departementet vil også vurdere muligheten for å åpne opp også på E6 nord- og sørfra.

Byråden er kritisk

Oslo kommune er derimot kritiske og advarer mot elbiler i kollektivfeltene igjen så lenge Ring 1 i Oslo sentrum er stengt.

– Jeg er veldig opptatt av at vi ikke slipper inn masse privatbiler i kollektivfeltet slik at det blir helt trafikksammenbrudd inne i byen, sier samferdselsbyråd Marit Kristine Vea (V).

I dag er det krisemøte hos samferdselsminister Jon-Ivar Nygård om køene på E18 vestfra.

Marit Kristine Vea (V) er byråd for miljø og samferdsel i Oslo

KRITISK: Oslos samferdselsbyråd Marit Kristine Vea sa i går til NRK at hun er bekymret for hva som kan skje hvis for mange privatbiler igjen får tilgang til kollektivfeltet.

Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK

– Kapasiteten i veinettet i sentrum er veldig redusert. Vi har ikke plass til alle de bilene vi nå har tatt ut av kollektivfeltet, sier Vea.

– Men å åpne opp i helgene kan da ikke være noe problem?

– Det jeg er opptatt av er å sørge for at kollektivtrafikken kommer fram og unngå å flytte køen fra Høvik og Sandvika og bare nærmere byen, sier hun.

Marit Vea har foreslått for samferdselsministeren å slippe inn elvarebiler og elektriske lastebiler, som hun sier det ikke er så mange av.

Ønsket av flere

Men flere gledes trolig over endringen.

Tiltaket med å fjerne elbilene fra kollektivfeltet har vært kontroversielt, og 1 av 3 har ønsket å få elbilene tilbake inn i kollektivfeltet.

Det har også Asker, Bærum og Akershus fylkeskommune ønsket. Og de har i forkant av avgjørelse bedt om at bussfilen åpnes for elbiler i helgene og for elbiler med flere i bilen på hverdager.

Nå endringen avgjort før dagens krisemøte hos samferdselsminister Jon-Ivar Nygård om køene på E18 vestfra.

Publisert 29.08.2024, kl. 07.24 Oppdatert 29.08.2024, kl. 07.29

Read Entire Article