Mangler over 80.000 bøssebærere til TV-aksjonen

2 hours ago 3



Årets innsamling går til Barnekreftforeningen som skal etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo.

Der kan barn med alvorlig sykdom kan bo sammen med familien sin mens de får behandling.

– Det er noe som vi sårt kunne tenkt oss den gangen vi var på sykehus, sier Linda Leinonen-Skomedal.

Da sønnen hennes, Sondre, var åtte måneder gammel fikk han blodkreft, og har vært behandlet for det ved sykehuset i Trondheim.

– En ting er det å stå i den situasjonen, som nesten ikke er til å bære, når det kjæreste du har er alvorlig syk. Men i tillegg skal du håndtere den andre delen av familien din. Vi hadde gutter på tre og fem år, som var hjemme mens vi var på sykehuset, forteller Leinonen-Skomedal.

– Nå var vi heldige som hadde besteforeldre som kunne ta seg av dem, men jeg kunne gjort hva som helst for å få oppleve litt normalitet i hverdagen.

Mangler tusenvis av bøssebærere

De siste to årene har bøssebærerne samlet inn 90 millioner kroner, men en drøy uke før aksjonen 20. oktober mangler de over 80.000 bøssebærere på landsbasis.

Målet er å ha 100.000.

Fylkesaksjonsleder i TV-aksjonen Trøndelag, Siri Krogness Forsnes, tror folk kan ha glemt av at det fortsatt er viktig å gå med bøsser, og kanskje ser på aksjonen som digital.

– Men hvis det ikke kommer noen og ringer på, så glemmer du det. Derfor er bøsseaksjonen så viktig.

 Sammen for små helter.

Linda Leinonen-Skomedals sønn hadde selv satt pris på et familiehus da sønnen måtte behandles for kreft. Her står hun sammen med fylkesaksjonsleder i Trøndelag, Siri Krogness Forsnes.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Hun sier at det fortsatt mange som tar ut kontanter i forkant av aksjonen, men at det også går an å gi via Vipps.

– Hva skal folk som vil bli bøssebærer gjøre?

– De skal gå inn på TV-aksjonen.no og registrere seg som bøssebærer. Da kan du velge hvor du vil gå, så blir du med på verdens største dugnad. To timers søndagstur den 20. oktober – vi trenger deg, sier hun.

La tannpengene i bøssa

Sondres storebror, Magnus, har nylig mistet sin første tann. Pengene han fikk fra tannfeen – de ville han legge i bøssa.

– Tannfeen var raus i år, og Magnus kom på det selv at han hadde lyst til å gi det til TV-aksjonen, og legge pengene i bøssa, sier Leinonen-Skomedal.

Magnus Leinonen-Skomedal viser fram den nye tanna han har fått i munnen. For ikke lenge siden mistet han sin første melketann.

Pengene Magnus fikk fra tannfeen har han valgt å gi til årets TV-aksjon. Da han var tre år gammel fikk lillebroren hans kreft.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Sånt engasjement setter Forsnes pris på.

– Det er jo veldig artig, og veldig rørende. Det sier jo litt om hvordan vi kan engasjere. For det første at ungene ser at det finnes kontanter fortsatt, men også bidra til å hjelpe andre. Den solidariteten setter vi høyt i TV-aksjonen, sier hun.

Publisert 09.10.2024, kl. 22.22

Read Entire Article