Knivfunn etter drapsforsøk

1 month ago 27



TRONDHEIM (TV 2): Politiet har funnet en kniv med undervannsdrone etter et drapsforsøk i Trondheim sentrum.

 Leslie Tangen / TV 2
SØK MED DRONE: Politiet søker med undervannsdrone etter våpen brukt i et drapsforsøk ved Solsiden i Trondheim, natt til 11. august 2024. Foto: Leslie Tangen / TV 2

Publisert 20.08.2024 15:17

Mandag denne uken sendte politiet undervannsdroner ned i vannet ved Nedre Elvehavn. I flere timer ble det gjennomsøkt ved gjestebrygga i Trondheim sentrum.

Saken oppsummert

Mandag denne uken ble det gjennomført undervannssøk ved gjestebrygga i Trondheim sentrum, hvor politiet fant en kniv.

Kniven er nå til krimtekniske undersøkelser. Den har ligget i vannet en stund, noe som begrenser mulighetene for å finne spor.

Søket er knyttet til et drapsforsøk i nærheten, og kniven antas å ha tilknytning til dette. Videre avhør vil avgjøre knivens rolle.

Tre menn i 20-årene er siktet for drapsforsøk eller medvirkning, og alle nekter straffskyld. Fire andre er siktet for å ha assistert med flukt.

Oppsummeringen er laget med kunstig intelligens (KI) fra OpenAI. Innholdet er kvalitetssikret av TV 2s journalister.

Nå er det klart at det er gjort funn sier politiadvokat John R. Sødahl Furunes til TV 2.

– Vi har funnet en kniv i forbindelse med søket med undervannsdroner, den er nå til krimtekniske undersøkelser. Den har ligget i vannet en stund så det begrenser mulighetene til å finne spor, men håpet er ikke ute.

 Jan Arne Austad / TV 2
BEKREFTER FUNN: Politiadvokat John R. Sørdahl Furunes sier de ikke med sikkerhet kan bekrefte at knivfunnet kan ble brukt under drapsforsøket. Foto: Jan Arne Austad / TV 2

– Skal ha blitt ropt «snitch»

Søket er satt i sammenheng med drapsforsøket like i nærheten. 

– Det var avhør som førte til at vi satte i gang undervannssøket på det aktuelle stedet. Vi kan ikke utelukke at kniven har et annet opphav, men det er grunn til å tro at vi har funnet rett kniv. Vi ønsker derimot ikke å beskrive selve kniven på grunn av videre avhør, sier Sørdahl Furnes.

Det var natt til 11. august at en mann i 20-årene skal ha blitt dratt ut av en bil i krysset Dokkgata og Verftsgata, og knivstukket tre ganger i overkroppen.

 Leslie Tangen / TV 2
SØK I SENTRUM: Politiet fant en kniv i undervannssøket. Foto: Leslie Tangen / TV 2

Når det gjelder motivet sier politiadvokaten at det skal ha blitt ropt «snitch» i forbindelse med knivstikkingen.

– De involverte personene var også involvert i en større narkotikasak for rundt et år siden. Så det er naturlig å kalle det for et klart spor, sier Sørdahl Furnes.

Var på rømmen

Tre menn i 20-årene er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk. 

Etter å ha blitt internasjonalt etterlyst ble den siste pågrepet i Lillestrøm natt til lørdag 17. august. 

Alle tre nekter straffskyld og sitter i varetekt. 

Politiet ønsker ikke å kommentere tilstanden til fornærmede, men bekrefter at han har vært avhørt.

 Leslie Tangen / TV 2
FANT KNIV: Politiet sier det kan bli aktuelt å gjenoppta nye søk dersom det skulle komme nye opplysninger i saken Foto: Leslie Tangen / TV 2

Fikk hjelp under flukten

Fire andre personer er også pågrepet og siktet for å ha hjulpet mannen i 20-årene med å flykte fra politiet.

To ble pågrepet i forbindelse med pågripelsen i Lillestrøm, og to andre er pågrepet i Trondheim. Alle disse fire er nå løslatt.

Politiet opplyser til TV 2 at de nå har kontroll på alle de personene de mener er involvert i denne konkrete saken.

Fått flere tips

Politiet sier det foreløpig ikke er planlagt flere søk i havnebassenget, men at det ikke kan utelukkes. 

 Natt til søndag 11. august ble en mann i 20-årene utsatt for knivstikking i krysset Verftsgata/Dokkgata på Nedre Elvehavn i Trondheim. Foto: Politiet
ÅSTEDET: Natt til søndag 11. august ble en mann i 20-årene utsatt for knivstikking i krysset Verftsgata/Dokkgata på Nedre Elvehavn i Trondheim. Foto: Politiet

Nå håper de på enda flere tips.

– Vi har fått en god del tips allerede. De sorteres nå. Hvis det er publikum som direkte har sett noe, eller har observert noe i forkant eller etterkant oppfordrer vi om å ta kontakt. Er det noen som har tatt bilder eller film ønsker vi å komme i kontakt med dem også, avslutter politiadvokat John R. Sødahl Furunes.

Read Entire Article