Keeper-Klaesson bryter tausheten: - Ikke slik jeg hadde håpet på

1 month ago 22



Det vakte oppsikt at norske Kristoffer Klaesson (23) er ferdig i sin nye, polske klubb etter bare 37 dager. Nå snakker målvakten om bruddet for første gang.

Foto: Joe Giddens / Pa Photos / NTB

Publisert: 26.08.2024 19:00

– Det sier seg selv at dette ikke gikk helt slik jeg hadde forventet og håpet på, sier Klaesson til VG.

Raków Częstochowa bekrefter på X for første gang at de har blitt enige om å bryte kontrakten med den norske målvakten, men selve nyheten ble meldt i polske og norske medier allerede for halvannen uke siden.

Det skapte overskrifter at målvakten – som den polske klubben hadde hentet fra Leeds – allerede var ferdig.

Klaesson forklarer at bruddet var uungåelig.

– Vi havnet raskt i en situasjon jeg ikke var tilfreds med, og vi ble enige om at det var best for begge parter å skille lag. De siste ukene har jeg fortsatt å trene knallhardt for å være i så god form som mulig. Jeg føler meg bra, er veldig motivert og ser lyst på mulighetene som ligger foran meg.

Raków Częstochowa er for øyeblikket nummer fire i den polske toppligaen.

– Kristoffers historie i Rakow endte mye raskere enn vi planla, uttaler sportsdirektør Samuel Cárdenas i en pressemelding fra klubben.

– Dessverre ble ikke et lengre samarbeid mulig, så vi terminerte kontrakten uten videre kostnader for klubben. Kris, lykke til videre i karrieren!

Kristoffer Klaesson har tidligere spilt for Leeds og Vålerenga, samt det norske U23-landslaget. Han startet i Strømmen, men allerede som 11-åring skiftet Klaesson til Vålerenga. Han signerte fireårskontrakt med Leeds United sommeren 2021.

Etter tre år på benken i Leeds var han Klaesson opptatt av å spille fotball og valgte overraskende den polske klubben. Også den nyheten vakte oppsikt den gang, siden valget av liga og klubb var uortodoks.

Kristoffer Klaesson håper på sikt å ta opp kampen med Norges førstekeeper Ørjan Håskjold Nyland (33). Han spilte i fjor sommer i U21-EM.

Hvem som blir hans nye arbeidsgiver, er ikke klart.

Read Entire Article