Kashafali tok sølv: – Skulle gjerne hatt gullet

1 month ago 15



Skander Djamil Athmani fra Algeria stoppet Salum Kashafalis drøm om et nytt Paralympics-gull på 100 meter.

Foto: Stephanie Lecocq / Reuters / NTB
  • Synne Sofie Christiansen, VG

    Synne Sofie Christiansen, VG

Publisert: 01.09.2024 19:51

Kashafalis stilte som verdens raskeste parautøver på 100 meter stilte på start på Stade de France i Paris med målsetningen om både gull og ny verdensrekord.

Det så ut til å gå veien i starten, men han ble sterkt presset av Athmani i banen ved siden av. På de siste meterne satte Athmani inn støtet og løp inn til ny paralympisk rekord på tiden 10,42. Det er også ny pers for Athmani.

Kashafali tok sølvet på tiden 10,47 – det raskeste han har løpt i år.

– Etter en slik sesong er jeg fornøyd, absolutt. Jeg ble presset godt fra start. Han er en god konkurrent, sier Kashafali til NRK.

– Er du litt skuffet?

– Både og. Jeg skulle gjerne hatt gullet. Gull vil man jo ha når man har det fra før av. Jeg har hatt tre måneder uten trening. Men jeg er fornøyd, svarer nordmannen som tok gullet i 2021.

Japanske Shuta Kawakami tok bronsen.

Foto: Stephanie Lecocq / Reuters / NTB

I forkant av finalen uttalte Kashafali at han hadde som mål å senke egen verdensrekord på 10,37 satt på Bislett i 2023.

– Jeg har lyst å løpe fortere enn det, men målet er først å nyte øyeblikket. Være til stede, ha det gøy, kose meg og gjøre det jeg har trent på. Det vil resultere i medalje i riktig valør. Målet er medalje og helst gull, sa Kashafali til VG.

Til sammenligning er norgesrekorden for funksjonsfriske på 100 meter på tiden 9,99. Den ble satt av Jaysuma Saidy Ndure i 2011.

Før Paralympics var Kashafalis beste løp på 10,57. Han har slitt med en hamstringsskadehamstringsskadebaksiden av låret som satte han ut av spill i seks uker.

Read Entire Article