Kamala Harris - hylles av sine egne

1 month ago 19



Foto: Thomas Nilsson / VG

Demokratenes håp inntar scenen i Chicago natt til fredag.

Rapporterer fra Chicago, USAfredag 23. august kl. 04:29

Det var en lang talerliste før Kamala Harris selv dukket opp:

  • Toppdemokrater som Massachusetts-senator Elizabeth Warren, Arizona-senator Mark Kelly, Michigan-guvernør Gretchen Whitmer.
  • Folk som hadde opplevd våpenvold og innskrenkende abortrettigheter fikk tale.
  • Chicks-trioen (tidligere Dixie Chicks) sang nasjonalsangen og popstjernen Pink opptrådte. Hollywood-skuespillerne Eva Longoria og Kerry Washington dukket opp.

Basketball-arenaen er så full at dørene inn til scenen og gulvet stengte flere timer før Harris kom på scenen. Folk står og sitter overalt der det er mulig. 50.000 delegater, støttespillere og journalister er samlet her.

Talen ble i forkant beskrevet som Kamala Harris’ (59) viktigste noensinne.

Det er bare en drøy måned siden hun gikk fra visepresident til å bli presidentkandidat. Siden har meningsmålingene pekt oppover og entusiasmen blant demokratene økt.

I fire dager har Det demokratiske partiet vært samlet til en enorm massemønstring med 50.000 delegater og støttespillere.

Clinton-ekteparet har talt, Obama-ekteparet har talt, visepresidentkandidat Tim Walz har vært på scenen, og det samme har en lang, lang rekke profilerte demokrater. I tillegg til superstjerner som Oprah Winfrey, John Legend, Stevie Wonder og Pink.

Felles for dem alle: De har hyllet Kamala Harris.

I natt mått hun selv til pers.

VG er på plass i Chicago. Få oversikt her:

Trump-kampanjen og konservative medier i USA kristierer Harris for ikke å ha lansert noen konkrete politisk løfter, for ikke å stille opp på pressekonferanser og for hennes håndtering av migrantkrisen ved grensen.

Når lysene slukker på basketballareaen etter fire dager med jubel og feststemning, er det ventet at valgkampen går over i et tøffere hakk.

VG I CHICAGO: F.v.: Kommentator Anders Giæver, USA-korrespondent Ingeborg Huse Amundsen og fotograf Thomas Nilsson.

PS! Vil du vite mer og bli med VG bak kulissene i den amerikanske valgkampen? Hør «Giæver & gjengen» med det nye innslaget «Amerikanske tilstander» på Podme:

Les også

Read Entire Article