Justisministeren avlyste planlagt reise

2 weeks ago 14



Årsaken er at PST hevet trusselnivået i Norge.

 Ole Berg-Rusten / NTB Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
tirsdag 8. oktober kl. 16:29

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har avlyst en planlagt reise til Agder på grunn av at trusselnivået er hevet til nivå 4, høy terrortrussel.

– Jeg måtte avlyse min planlagte reise til Agder i dag for å følge denne saken. Statssekretær Sigve Bolstad (Sp) reiste i mitt sted og deltok på åpningen av de nye tjenestestedene, sier Mehl i en melding til NTB.

Mehl skulle egentlig åpne to politistasjoner i Åseral og Kvinesdal. Det skulle i utgangspunktet ha blitt lagt opp til møte med publikum, blant annet på torvet i Kvinesdal.

Mehl sier uroen i Midtøsten påvirker Norge på flere måter vi må være bevisste på. Hun fikk tidligere tirsdag en orientering av PST om bakgrunnen for at trusselnivået heves.

– Vi har sett at statlige aktører bruker kriminelle nettverk til å utføre terrorhandlinger i andre land i Europa. Vi må være bevisste på at gjengkriminalitet og terror kan ha koblinger også i Norge. Politiet har ansvar for å vurdere konkrete operative tiltak, og vil følge opp PSTs vurderinger.

Dette er trusselnivåene

5. Kritisk terrortrussel

PST vurderer at et terrorangrep er nært forestående eller et terrorangrep har blitt gjennomført og flere angrep kan inntreffe.   

4. Høy terrortrussel

PST vurderer at én eller flere personer har konkrete og realistiske planer, og tar konkrete skritt for å gjennomføre terrorangrep og/eller at flere forhold forsterker terrortrusselen.

3. Moderat terrortrussel

PST vurderer at én eller flere personer har en intensjon om å gjennomføre terrorangrep, men uten å ha tatt konkrete skritt eller har realistiske planer og/eller at noen forhold forsterker terrortrusselen.

2. Lav terrortrussel

PST vurderer at det er få personer som har et ønske om å gjennomføre terrorangrep og/eller at få forhold forsterker terrortrusselen.

1. Ingen terrortrussel

PST vurderer at ingen personer har et ønske om å gjennomføre terrorangrep og det er ingen forhold som bidrar til en terrortrussel.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article