Jakobs drøm om halvmaraton og maraton: – Kanskje etter OL i 2032

3 weeks ago 17



Jakob Asserson Ingebrigtsen (24) fikk et brutalt møte med halvmaraton. Bror Filip spår at det er veldig lenge til Jakob skal satse fullt på de lengste distansene.

Jakob Asserson Ingebrigtsen har vært i stort humør de siste dagene, tross at halvmaratonet i København to dager etter finaleseieren i Diamond League ble tøff. Foto: Mattis Sandblad / VG

Publisert: 19.09.2024 14:04 | Oppdatert: 19.09.2024 14:25

– Frem til nå har jeg hatt en positiv utvikling på mellomdistanse. Jeg er ikke i nærheten av å gi meg på det, sier Jakob selv til VG.

24-åringen har verdensrekorden på 2000 meter, 3000 meter og to engelske mil (3218 meter). Han har varslet at han jakter totalt ti verdensrekorder – deriblant på halvmaraton og maraton.

  • PS! Jakob Ingebrigtsen fyller 24 år den 19. september. Send inn dine gratulasjoner i kommentarfeltet under!

Da han søndag debuterte på halvmaraton i København måtte han stoppe flere ganger og kom i mål som nummer 34 på tiden 1.03,13 – fem minutter etter vinner Sabastian Sawe (58.05).

Ingebrigtsen har ikke noe klar tidsplan på når han vil begynne å satse på lengre distanser enn 1500–5000 meter som har vært fokus hittil i karrieren.

– Det er nok noe som skjer naturlig for de fleste. Tradisjonelt har folk gjort det litt når de ser at de begynner å miste det litt på banenbanenløp som skjer på friidrettsbaner, det vil si distanser opp til 10.000 meter., sier Jakob.

Filip, bror og støttespiller, spår at det er svært lenge til gateløp vil bli prioritert i treningshverdagen.

– Jeg tror han vil prøve seg litt på 10.000 meter om det passer inn, uten at han gjør så mye tilpasninger. Men der han snur om treningen og fokuset til å løpe fort på halvmaraton og maraton, tror jeg er lenge til. Kanskje etter OL i 2032, svarer Filips på VGs bestilling om en spådom.

Brødrene Ingebrigtsen sier at deres trening til mellomdistanse i oppkjøringen er ganske lik slik de ville trent til lengre distanser. Men de siste månedene før konkurranse ville de trent veldig annerledes om lange løp var målet.

– Jeg er en person som gjerne vil gjøre alt, men på et tidspunkt innser man at man ikke har tid til alt. Når jeg treffer et slags toppnivå på 1500 meter, vil jeg trolig kunne holde det noen år. Da kan det gå 7-8-9 år, med mindre jeg blir skadet, sier Jakob.

– Det er veldig vanskelig å si. Men jeg har lyst til å satse i de fleste distanser og ta medaljer i dem. Men man må finne tid til det, så jeg heller mest mot at jeg må ha en ufattelig lang karriere. Det er eneste svaret jeg har, konkluderer Jakob.

Brødrene Ingebrigtsen og konene møtte pressen mandag på Bislett Stadion i forbindelse med lansering av Prime Video-serien «Ingebrigtsen: Born to Run» som kommer fredag.

Read Entire Article