Jakob Ingebrigtsen på andreplass etter sykdom

1 month ago 19



Jakob Ingebrigtsen tapte igjen på oppløpet, men løp såpass bra at han kaller egen tid «latterlig».

Jakob Ingebrigtsen måtte se seg slått i Zürich. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB

Publisert: 05.09.2024 21:34 | Oppdatert: 05.09.2024 21:57

Løpestjernen fra Sandnes var offensiv fra start og hadde sine tre store konkurrenter i ryggen: Yared Nuguse, Josh Kerr og Cole Hocker.

Med tiden 3.29.52 ble det til slutt annenplass etter å ha tauet på de tre konkurrentene bak harene. Nuguse løp inn til 3.29.21.

Nordmannen hadde vært preget av sykdom etter å ha tatt verdensrekorden på 3000 meter i Polen for snart to uker siden. Men igjen ble det altså et løp under 3.30.00.

– Det er jo litt latterlig. Å springe under 3.30 var lenge en magisk grense. Å gjøre det gang etter gang er utrolig digg, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

Etter løpet tok Ingebrigtsen en lang prat med en av harene.harene.Fartsholdere

– Det ble litt stang ut, sier Ingebrigtsen, som mente at han ikke hadde beina til å følge farten harene til tider holdt.

– Det er en litt spakere Jakob Ingebrigtsen vi har sett i det siste. Han var nok litt preget av dette, sa NRK-kommentator Jann Post.

1 av 3Foto: FABRICE COFFRINI / AFP / NTB

Ingebrigtsen hadde før kveldens løp blitt slått de siste tre gangene av Josh Kerr: VM i fjor, en mile i Eugene i mai (sesongåpningen) og OL. Kerr klarte ikke å følge Ingebrigtsen og løp inn til femteplass.

Narve Gilje Nordås endte på 12. plass.

– Jeg åpnet kontrollert. Jeg kjente med en runde igjen at jeg hadde litt å gå på. Så prøvde jeg å akselerere, men da ble jeg pinnestiv, sier Nordås til NRK.

Read Entire Article