Italiensk storklubb fjerner frykt for å bli gravid: – Føles ekstra spesielt

1 month ago 14



Garanterer kontraktsfornyelse for gravide spillere.

 Kaptein Christy Grimsaw i AC Milan. Her etter scoring i supercup-finalen mellom Juventus og AC Milan i 2022. Foto: ANDREA STACCIOLI / INSIDEFOTO
  • Synne Sofie Christiansen, VG

    Synne Sofie Christiansen, VG

Publisert: 23.08.2024 10:30 | Oppdatert: 23.08.2024 10:50

AC Milan blir den første klubben i Europa som garanterer kontraktfornyelse for spillere som blir gravide i det siste året av kontrakten, melder BBC.

– Tidligere har mange kvinnelige fotballspillere måttet velge mellom å være mor eller fotballspiller, sier AC Milans kaptein Christy Grimshaw til BBC Sport.

Hun jubler etter beskjeden fra klubben.

– Å få denne muligheten føles ekstra spesielt. Du er kanskje i det siste året av kontrakten din og føler deg litt redd for å bli mor. Dette tar bort det valget fra oss. Vi kan føle oss trygge, sier hun og fortsetter:

– En politikk som dette gjør at vi kan komme tilbake og prestere etter å ha født. Jeg vil gjerne se en endring i tankesett, legger hun til.

Christy Grimshaw

AC Milan-kaptein og skotsk landslagsspiller

I tillegg til kontraktfornyelse vil spillerne motta hjelp til barnepass og utgifter til barna og en ledsager.

Den nye politikken kommer etter at Fifa i mai lanserte en ny tiltakspakke for å beskytte gravide fotballspillere.

Blant annet skal spillere i fødselspermisjon ha krav på lønn i minst 14 uker, mens spillere i adopsjons- eller familiepermisjon skal ha betalt i minimum åtte uker, skriver NTB.

Elisabet Spina, AC Milans sjef for kvinnefotball, håper den nye politikken kan fungere som en modell for andre klubber.

– Vi ønsker å bidra og prøve å forandre kulturen. Det er sent på en måte, men vi er glade for å være de første som tenker på noe slikt og prøver å forandre ting, sier Spina til BBC.

Read Entire Article