Israelsk angrep mot boligblokk i Beirut

1 week ago 9



Israel har angrepet flere titalls mål i Libanon. Folkefronten for frigjøring av Palestina sier at tre av dens ledere ble drept.

 Bilal Hussein / AP / NTB
DRONEANGREP: I Beirut undersøker en brannman skadene etter at fire mennesker skal være drept i et israelsk droneangrep mot en leilighet i en bydel som tidligere ikke har blitt angrepet.  Foto: Bilal Hussein / AP / NTB

Publisert 30.09.2024 06:51 Sist oppdatert 15 minutter siden

Folkefronten for frigjøring av Palestina (PFLP) har sendt ut en uttalelse der det heter at tre av dens ledere ble drept i et angrep i Beirut natt til mandag. 

Det israelske forsvaret (IDF) har ikke kommentert dette angrepet.

I meldingstjenesten Telegram opplyser PFLP at det dreier seg om politbyråets leder Mohamed Abdel, PFLPs militære leder for Libanon, Imad Awda, og Abdul Rahman Abdul Aal. Sistnevntes rolle er ikke oppgitt.

 Bilal Hussein / AP / NTB
TRUFFET: En brannbil utenfor en boligblokk som skal ha bitt truffet i et israelsk angrep natt til mandag. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB

Ifølge vitner som nyhetsbyrået Reuters har snakket med ble en boligblokk i området Kola i sentrum av Beirut truffet i angrepet.

Dei sier at de at de tidlig natt til mandag hørte et høyt smell og så røyk stige opp fra et hull i øverste etasje på et leilighetsbygg, og at det så ut til at angrepet var svært målrettet.

Fire drept

En libanesisk sikkerhetskilde sier til nyhetsbyrået AFP at minst fire personer ble drept.

– Minst fire personer ble drept i et israelsk droneangrep rettet mot en leilighet tilhørende Jamaa Islamiya i Beiruts indre by, sier kilden.

Ifølge Reuters dreier det seg om det første israelske angrepet innenfor bygrensen og utenfor de sørlige forstedene der tidligere angrep har funnet sted.

Den libanesiske islamistgruppen Jamaa Islamiya er sunnimuslimsk og ble etablert i 1960. I likhet med Hamas har den røtter tilbake til Det muslimske brorskap. 

Tidligere i år kunngjorde gruppen støtte til sjiamuslimske Hizbollah i kampen mot Israel. Israelske styrker har det siste året rettet flere angrep mot gruppen.

Flere angrep

Uttalelsen kommer omtrent samtidig som IDF sier de gjennom natten har gjennomført angrep mot flere titalls Hizbollah-mål i Bekaa-området i Libanon.

Kampfly fra det israelske luftforsvaret har «angrepet titalls rakettramper og bygninger der det ble oppbevart våpen i Bekaa i Libanon», står det i en uttalelse fra IDF i meldingstjenesten Telegram natt til mandag.

Alle målene var knyttet til Hizbollah, legger militæret til.

– Israel skal fortsette med kraftfulle angrep for å ødelegge og bryte ned Hizbollahs militære evner og infrastruktur i Libanon, skriver IDF.

Søndag ble minst 105 mennesker drept i israelske angrep i Libanon, og 359 såret, ifølge tall fra helsedepartementet i Beirut.

Israel sier de massive angrepene de har gjennomført i Libanon den siste uken, er rettet mot militære mål tilknyttet den sjiaislamistiske Hizbollah-bevegelsen.

Read Entire Article