Israel: Omfattende angrep i Sør-Libanon

2 weeks ago 7



En libaneser viser sin fortvilelse etter at en bygning i den sørlibanesiske landsbyen Akbieh ble bombet av Israel tirsdag.

En libaneser viser sin fortvilelse etter at en bygning i den sørlibanesiske landsbyen Akbieh ble bombet av Israel tirsdag. Foto: Mohammed Zaatari / AP / NTB

Dersom Israel har som mål å gi Hizbollah samme behandling som Hamas, vil de sivile tapene bli langt høyere enn i Gaza, advarer Midtøsten-ekspert.

Samtidig frykter befolkningen på Gaza at konflikten mellom Hizbollah og Israel vil føre at til at deres situasjon blir glemt.

Israelske krigsfly har angrepet over 1600 mål i Libanon som en del av Operation Northern Arrows. Nærmere 500 mennesker, deriblant over 35 barn, er blitt drept og minst 1600 såret i løpet av de siste par dagene.

Midtøsten-ekspert Erik Skare ved Universitetet i Oslo understreker at selv om Israel nå vender oppmerksomheten mot Libanon, betyr det ikke at de er ferdige i Gaza.

– Det vil de ikke være på mange, mange år. Spørsmålet er hvilken form det vil ta: utstasjonerte israelske soldater, reokkupasjon. Men Hamas er nå så svekket militært at Israel føler det har tilstrekkelig kontroll på bakken i Gaza, mener Skare.

Read Entire Article