– Israel forsvarer seg på sju fronter

2 hours ago 4



Natt til 7. oktober faller bombene i Beirut og i Gaza mens Iran har stengt flyplassene. Samtidig har et rakettangrep sluppet gjennom luftforsvaret og inn i Israels tredje største by. Følg utviklingen i natt her.

 STRINGER / Reuters / NTB
BEIRUT: I Libanon er det hittil meldt om 12 døde i natt, blant dem flere barn. IDF har uttalt at de angriper et våpenlager sør i Beirut. Foto: STRINGER / Reuters / NTB

Publisert 07.10.2024 02:55

Natt til 7. oktober rystes Beirut i Libanon av nye eksplosjoner. Det meldes om kamper på Vestbredden og nye angrep på Gazastripen nær området der 24 mennesker ble drept søndag.

– I dag forsvarer Israel seg på sju fronter mot fiender av sivilisasjonen, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu nylig i en tale. 

Han nevner Hizbollah i nord, Hamas i Gaza, Houthiene i Jemen, «terroristene» på Vestbredden, Shiite-militsen i Irak og Syria og sist men ikke minst Iran.

Nye, uventede vendinger og kamphandlinger har preget hele året, og natten før 7. oktober er det ingen som tør å spå hvilke vendinger som kan komme. 

Denne saken oppdateres løpende med meldinger fra situasjonen på hver front natt til 7. oktober. Angrepene mot Israel der flere er såret sent søndag kveld kan du lese om her. 

Libanon: Minst tolv drept i Beirut

Israelske kampfly har gjennomført nye luftangrep mot Hizbollah-mål i Beirut, uttaler det israelske forsvaret (IDF). 

Libanons helsemyndigheter melder natt til søndag at minst tolv personer er drept i angrepene, blant dem flere barn. 

Søndag kveld gikk det igjen ut evakueringsordre til innbyggere i forstedene sør i Beirut. Også flere landsbyer nærmere grensen til Israel fikk ordre om å evakuere. 

Hizbollah-militsen og Israel har skutt raketter mot militære mål på hver side av Linbanons grense i sør. Militsen erklærte sin støtte til Hamas og Gaza etter 7. oktober, og har uttalt at de vil avslutte kamphandlingene når Israel trekker seg ut av Gaza. 

Gaza: Ny bakkeoffensiv

Natt til 7. oktober kommer foreløpige ubekreftede meldinger om nye eksplosjoner i nærheten av moskeen der 24 mennesker ble drept natt til søndag. 

Det israelske militæret sa søndag at de har startet en ny bakkeoffensiv i Gaza, i forkant av årsdagen for Hamas-angrepene 7. oktober.

Israelske styrker rykket fram med stridsvogner inn i Jabalia i det nordøstlige Gaza i løpet av natten, uttalte IDF. De hevder at Hamas har forsøkt å omgruppere i området.

Israel angrep også det de sa var to Hamas-kommandosentraler – en på en tidligere skole og den andre i en tidligere moske, begge i Deir al Balah-området sentralt i Gaza.

Arabiske medier rapporterte om 24 døde og flere titall skadet i området.

Iran: Stengte flyplasser

Alle flyginger fra iranske flyplasser er kansellert mellom klokken 21 søndag kveld og 07 mandag morgen lokal tid. Det melder det iranske nyhetsbyrået Mehr.

En talsperson for Irans sivile luftfartsmyndigheter sier til Mehr at «operasjonelle begrensninger» er grunnen til kanselleringene.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters innførte Iran også restriksjoner for flytrafikken tirsdag, da de avfyrte raketter mot Israel. Israel har varslet at de vil svare på tirsdagens angrep.

Saken utvides

Read Entire Article