- Ikke noe bullshit

2 weeks ago 8



Han prøver ikke å være Jürgen Klopp. Og nettopp derfor funker det for Arne Slot, ifølge anerkjent Liverpool-journalist.

 Arne Slot-sangen på Anfield har melodien fra «Life is life», og ble først fremført av Jürgen Klopp i tyskerens siste kamp som Liverpool-sjef. Foto: Peter Byrne / Pa Photos / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 25.09.2024 06:57

– Som jeg sa i lagmøtet før kamp i dag: Jeg lærer om dere (spillerne) hver eneste dag, sa Slot til VG etter lørdagens 3–0-seier over Bournemouth på Anfield.

Det var en kontrollert og også viktig seier. Forrige hjemmekamp tapte de 0–1 for Nottingham Forest, en stygg ripe i lakken for Liverpools nye sjef.

– Da vi slo (Manchester) United 3-0, en «statement winstatement winDette kan best forklares som en seier som har betydning utover det at kampen er vunnet. For eksempel ved at det blir gjort mot en spesiell motstander eller på en særlig overbevisende måte.» som dere sier i England, forventet man ikke at vi skulle følge opp sånn mot Nottingham Forest. Spesielt om vi skal være et lag som konkurrerer om å vinne noe, fortsetter Slot.

Så da Milan ble slått forrige tirsdag, ble nysgjerrigheten vekket: Hvordan ville de følge opp denne store seieren?

– Det var en veldig mye bedre reaksjon enn mot Nottingham Forest, sier Slot etter seieren:

Arne Slot-æraen i Liverpool er seks kamper gammel. Fem av dem er vunnet, inkludert de nevnte storseierne over Manchester United og Milan borte.

Spenningen har vært stor rundt hvordan den relativt ukjente nederlenderen skulle følge i fotsporene til Liverpools største helt i moderne tid, Jürgen Klopp.

Slot ledet Feyenoord med stor suksess før han tok Liverpool-jobben.

– Jeg tenkte at «dette var virkelig gambling» da de gikk for ham. Vi klarer alle tenke på nederlandske trenere som har kommet til Premier League uten å gjøre det spesielt bra, sier den anerkjente Liverpool-journalisten James Pearce.

– Men jo mer jeg blir kjent med Slot og fotballen hans, jo mer overbevist blir jeg.

James Pearce

Dekker Liverpool for The Athletic

Klopps presentasjon som Liverpool-sjef tilbake i 2016 snakkes fortsatt om i Liverpool.

Pearce reiste ikke fra Slots første opptreden med den samme følelsen, men:

– Han var veldig autentisk, forsøkte ikke være noen han ikke er. Balansen hans er veldig god, mellom å behandle fortiden med respekt og ha en naturlig selvtillit på at han skal klare å etterfølge ham, sier Pearce.

Nettopp det at han er så avslappet og selvsikker har blitt pekt på av flere her i England. Skuldrene er senket, språket tydelig, engelsken god.

– Du møter ofte folk som har en maske på foran kamera. Det jeg liker med ham, er at du får servert sannhetene rett fram. Det er ikke noe bullshit. Det er en forfriskende ærlighet, som virkelig blir godt mottatt av fansen, sier Pearce.

– Hvis han hadde hatt på caps og gjort «fist bumps»hatt på caps og gjort «fist bumps»Begge deler et vanlig kjennetegn for Jürgen Klopp., ville folk sagt at han prøvde å være noen han ikke er.

Pearce er kjapp til å påpeke at Slot har arvet en meget god tropp.

I sommer ble kun Federico Chiesa hentet inn. Og Slot selv har klart å bruke Ryan Gravenberch som den defensive midtbanespilleren de egentlig prøvde å kjøpe.

Selve fotballen er også til å kjenne igjen. Kanskje litt mer kontrollert, litt mindre Rammstein og heavy metal enn før.

Og så langt, med unntak av feilskjæret mot Nottingham Forest, resultatmessig tilfredsstillende for seiersvante Liverpool-fans.

– Det blir interessant å se hvordan han takler en dårligere periode, og presset som følger med det. Å ha suksess i Nederland er noe annet enn å lede den globale institusjonen som Liverpool er, sier Pearce.

– Nå må han bare fortsette å vinne kamper. Det er den beste måten å få folk til å like deg!

Read Entire Article