Hvor ofte kontrollerer politiet forsvarlig avstand?

3 hours ago 6



Enda en påkjørsel bakfra-artikkel! Men hva svarer politiet???

Foto: Frende

Godt at Dag Thorbjørnsen og Bjarne Eikeland også følger opp dette temaet. Da er vi iallfall tre om det!

Men hittil har jeg ikke sett noen reaksjon fra politiet, som jo er satt til å passe på at bilister følger reglene og oppfører seg hensynsfullt og forsvarlig i trafikken. Og jeg går ut fra at trafikkpolitiet er enig i at det verken er hensynsfullt eller forsvarlig å ligge kloss inntil bilen foran. Vi leser dessverre nesten daglig om følgene av slik kjøring.

Nå til det konkrete spørsmålet som politiet bør svare på:

Hvor ofte kontrollerer dere om bilistene holder forsvarlig avstand til bilen foran?

Min erfaring er at jeg ikke har observert slik kontroll i det hele tatt. Det er bare etter at uhellene eller ulykkene har inntruffet at det blir reaksjoner, «politiet oppretter sak». Tar jeg feil her?

Fart er ofte gjenstand for kontroll. Og det er bra, fartsgrenser er til for å holdes. Dessuten er det jo lett å måle fart. Må innrømme at jeg har en snikende mistanke at det er derfor farten kontrolleres så mye hyppigere enn for eksempel avstandsholding?

Det burde ikke være vanskelig å beregne hvor stor minimumsavstand det bør være mellom kjøretøyer ved en viss fart og på et bestemt føreforhold. Og de som ikke overholder dette, bør stoppes og få en passende reaksjon.

Altså, kjære trafikkpolitiansvarlig, vennligst svar på spørsmålet, og ta tak i saken!

Påkjørsler bakfra nok en gang

Åpen

Påkjørsler bakfra

Åpen

Read Entire Article