«Hva er det vi holder på med», tenkte han. Så snudde alt

4 hours ago 8



Tankene surret i hodet til kaptein Sigvaldi Gudjonsson etter skrekkelige åpningsminutter, og Adrian Aalberg lurte på hva de holdt på med. Så slo Kolstad hardt tilbake.

Adrian Aalberg ble toppscorer da Kolstad tok to viktige poeng i Champions League. Foto: Mariann Dybdahl

Publisert: 24.10.2024 22:36

PICK SZEGED - KOLSTAD 27–29 (11–12):

SZEGED/TRONDHEIM: – Jeg tenker mye da, faktisk. Da tenker jeg at dette blir tøft om vi skal fortsette med det her.

Kolstad-kaptein Sigvaldi Gudjonsson kommer rett fra seiersdans og varme gratulasjonsklemmer inne hallen.

Magnus Abelvik Rød spilte ikke mot Kolstad og så sine gamle lagkamerater juble etter kampslutt.

Les også

Kolstad med sensasjonell seier: - 20 i stil

Så snakker han om åpningsminuttene i Pick Arena i Szeged torsdag kveld.

Før fem minutter var spilt hadde Kolstad klart å løsne ett fattig skudd - uten å score, og det tegnet å bli en marerittstart for laget hans.

I motsatt ende hadde tre baller funnet veien forbi Torbjørn Bergerud. Og det eneste Kolstad var ledende på var antallet tekniske feil.

Tankene kunne lett trekke mot forrige bortekamp mot franske Nantes. Da kollapset Kolstad fullstendig og lå under hele 26–11 halvveis.

– Men vi kommer oss inn i kampen, viser litt mer disiplin. Vi passer mer på ballen og blir litt mer tålmodige, sier Gudjonsson.

Kolstad åpnet med mange tekniske feil, men kjempet seg inn i kampen igjen. Foto: Mariann Dybdahl

Les også

Følg direkte: Gammel lagkamerat vil ødelegge for Kolstad

«Hva holder vi på med?»

Og ute på venstrekanten sto Adrian Aalberg fram med scoringer som gjorde at Szegeds ledelse aldri ble større enn tre mål.

– Det vi har snakket mest om er kanskje tekniske feil. Så har vi fire tekniske feil etter tre-fire minutter. Da var følelsen litt tilbake til Nantes-kampen. Den følelsen der: «Hva holder vi på med nå?», sier Adrian Aalberg som til slutt endte opp som Kolstads toppscorer med sju mål på ni forsøk.

Foto: Mariann Dybdahl

Les også

Han skulle bo i Trondheim. Slik ble det ikke: – Ekstremt tøft

Men det ble ingen reprise av marerittet i Nantes. For etter at Christian Berge la timeout-kortet i bordet og ga spillerne sine beskjed om at «nå er det slutt på tekniske feil», kjempet Kolstad seg inn i det på direkten.

– Vi fikk røsket fort opp i det, og kom på det vi skulle gjøre. Da ble det mye bedre, sier Aalberg.

– Genierklært timeout

Hjemmefansen pep på Kolstad, men de hvitkledde så ikke ut til å ense det.

– Vi tuller det litt til i første omgangen, men vi håper vi er ferdige med at vi knekker når vi roter det til for oss selv. Det beviser vi i dag igjen, og det er veldig gledelig, sier trener Stian Gomo Nilsen.

Han roser trenerkollegaens timeout-grep.

Foto: Mariann Dybdahl

– Men det var smart av Christian å ta den. Da får de en liten pust i bakken og restartet, og så ble det 3–3. En genierklært timeout av Berge, det der, følger han opp.

I stedet for å kollapse, tok Kolstad initiativet mot storfavorittene fra Ungarn. Kolstad gikk til pause med ledelse, før de bare økte etter hvilen.

Dermed ble det seier til slutt.

Og etterpå måtte Gudjonsson sette seg litt i pressesonen. Lett utladet.

– Jeg er ekstremt stolt av dette laget og det vi presterer i dag, sier han.

Hjemme i Trondheim fulgte Kolstad-fans spenningen i Ungarn. Og de kunne juble for seier til slutt.

Har savnet toppkampen

Torbjørn Bergerud var bare smil og lutter glede etter seieren.

– Dette var utrolig gøy. Det er sterkt at vi tar to poeng her nede. Det tror jeg ikke det er så mange som forventet, sier han.

Han var meget sentral og helt avgjørende for at det skulle bli to poeng på Kolstad torsdag kveld.

– Jeg har savnet litt til nå i år å ha den ordentlige toppkampen i Champions League. Det følte jeg at jeg fikk vist i dag, og det var deilig, sier han.

Simen Lyse sto for Kolstads siste scoring i kampen, da han satte inn 29–24 og sørget for at forspranget var uinntakelig.

– Det er en utrolig sterk seier, spesielt i den formen vi har vært i i det siste. Det er utrolig sterkt å komme oss opp der og vise at det er en grunn til at vi er her.

Nå innrømmer landslagsbacken at han har kjent på tvil når det har buttet som verst gjennom høsten.

– Så klart. Når vi taper med 17 mot Nantes og blir banket og sliter i hjemlig liga, så er det tungt. Vi vet at vi har hatt en del skader og slitt med det, men vi andre er her jo, vi også. Vi må vise oss frem, og i dag tar alle sammen tak, sier han.

Med torsdagens seier er Kolstad nummer seks på tabellen. De seks beste lagene går videre til sluttspillet. Det er åtte lag i pulja.

Read Entire Article