Hovland med i seierskampen i storturnering: – Klassegolf!

1 month ago 44



Viktor Hovland er virkelig i dytten etter et svakt OL. Regjerende mester i sluttspillet på PGA-touren kjemper om seieren.

Foto: MIKE MULHOLLAND / AFP / NTB

Publisert: 17.08.2024 23:43

Med én dag igjen er Viktor Hovland seks slag bak ledende Hideki Matsuyama. Hovland er på en tredjeplass med –11 i FedEx St. Jude Championship.

– Hvilken golf han har spilt de siste to dagene, sier Max’ golfkommentator Per Haugsrud.

– Det er lenge siden jeg har sett ham så god.

– Fritt for bogeysbogeysEtt slag over par. i dag. Det er vanvittig bra jobba. Klassegolf! sier Eurosport-ekspert Henrik Bjørnstad.

Sluttspillet på PGA-touren, også kalt FedEx-sluttspillet, går over tre turneringer. Dette er den første turneringen: FedEx St. Jude Championship.

I faktaboksen kan du lese mer om FedEx-sluttspillet – og hvorfor Hovland er avhengig av et godt resultat denne helgen:

Etter en litt traurig åpningsrunde på torsdag, der han riktignok avsluttet godt med to birdier på de tre siste hullene, var Hovland brennhet på fredag og spilte sin beste runde for sesongen.

Med en runde på syv slag under par, takket være åtte birdier og én bogey, spratt han oppover på resultatlisten og var i tetsjiktet.

Lørdag begynte han med en birdie på hull 2. Etter seks strake par, kom også dagens andre birdie på hull 9 takket være en sterk langputt.

På det tidspunktet hadde Ekeberg-mannen gått 22 strake hull uten å notere seg for en bogey – noe som ga ham en delt fjerdeplass på dette tidspunktet.

– En herlig utvikling, sa Max’ golfekspert Henrik Bjørnstad.

– Nå er han så stabil, sa kommentatorkollega Per Haugsrud.

Det stødige spillet fortsatte. Etter fem strake par til, kom omsider dagens tredje birdie for Hovland etter en putt på cirka to meter.

Nordmannen var så nære birdie på siste hull, men måtte nøye seg med par. Han kan imidlertid smile over at det nå er 31 hull siden sist han gikk over par.

Hovland har vist varierende spill i 2024. I OL skjedde dette:

Read Entire Article