Høibys forsvarer steiler etter TV 2-sak: – Vanvittig feilbruk

3 weeks ago 14



Før politiet pågrep Marius Borg Høiby (27) fredag kveld, spanet de på ham i flere dager. Det får advokaten hans til å reagere.

 NTB / Tom Rune Orset / TV 2
UNDER OPPSIKT: Oslo-politiet har fulgt godt med på voldssiktede Marius Borg Høibys (27) bevegelser den siste tiden. Foto: NTB / Tom Rune Orset / TV 2

Publisert 18.09.2024 19:50

Onsdag kunne TV 2 fortelle at Oslo-politiet satte spanere til å følge med på Høibys bevegelser i en periode før pågripelsen.

Først da de fikk informasjon om at han var på en hytte på Skeikampen fredag kveld, slo de til. Neste formiddag var Høiby løslatt igjen.

Årsaken til at politiet pågrep ham, var at de mener han har brutt besøksforbudet mot ekskjæresten som han har erkjent at han var voldelig mot i kokainrus natt til 4. august.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
ÅSTED: I denne leiligheten på Frogner har Marius Borg Høiby (27) erkjent og beklaget at han var voldelig mot sin daværende kjæreste. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Ifølge siktelsen brøt han besøksforbudet da han ringte henne klokken 00.55 natt til lørdag 7. september, får TV 2 opplyst. Han har overfor politiet nektet for dette.

– Svært oppsiktsvekkende

Beslutningen om å pågripe Høiby ble tatt klokken 15.00 tirsdag i forrige uke, altså mer enn tre døgn før pågripelsen. I mellomtiden fulgte spanerne med på Høiby.

 Lage Ask / TV 2
JAKTTUR: Fredag 13. september aksjonerte politiet mot denne hytta på Skeikampen. Marius Borg Høiby ble pågrepet og tatt med til Oslo. Foto: Lage Ask / TV 2

Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, har flere ganger tidligere uttalt at Høiby utsettes for «omvendt forskjellsbehandling». Med det mener han at politiet er strengere med Høiby enn de ville vært med andre, fordi han er kronprinsessens sønn.

Bratlien er ikke fornøyd når TV 2 forteller han at politiet har spanet på Høiby. 

– Hvis dette er riktig, er dette enda grovere omvendt forskjellsbehandling. Det er svært oppsiktsvekkende. Samtidig er det en vanvittig feilbruk av politiressurser, sier han.

Politiet: – Vi er fornøyde

Oslo politidistrikt ønsker ikke å svare på uttalelsen fra advokat Øyvind Bratlien.

I en epost til TV 2 via kommunikasjonsavdelingen har politiadvokat Andreas Kruszewski tidligere begrunnet tiden som gikk mellom beslutningen om pågripelse og den faktiske pågripelsen.

«Det gikk noe tid fordi vi måtte være trygge på at aksjonen kunne gjennomføres med ønsket resultat. Aksjonen forløp uten dramatikk, og vi er fornøyd med både gjennomføringen og resultatet av den», skriver han.

 Beate Oma Dahle / NTB
LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt uttaler seg om politiets etterforskning. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Utover det ønsker ikke politiet å svare på flere spørsmål knyttet til detaljene i politiaksjonen.

Narkotika og våpen

Ifølge TV 2s opplysninger var Høiby i følge med minst tre kamerater på det som er beskrevet som en jakttur. 

Flere tjenestemenn fra Oslo politidistrikt stormet hytta og tok kontroll på personene som befant seg der.

Inne på hytta ble det ifølge TV 2s opplysninger funnet både narkotika og et våpen som politiet mistenker er ulovlig. En av personene på hytta har forklart at dette er et jaktvåpen.

Advokat Bratlien har tidligere uttalt at Høiby var på en jakttur, og at han ikke hadde med seg våpen til hytta.

Read Entire Article